Αν χαρακτήριζε κανείς το Revo Uninstaller ως ένα βελτιωμένο Add/Remove Programs, μάλλον θα το αδικούσε μιας και οι δυνατότητές του είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτά που ο συγκεκριμένος τίτλος αφήνει να εννοηθούν. Τι ακριβώς κάνει όμως το Revo Uninstaller και γιατί υποστηρίζω πως είναι απαραίτητο για κάθε υπολογιστή;

Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα πλήρους απεγκατάστασης ενός προγράμματος, που σημαίνει πως, πέρα από την τυπική απεγκατάσταση που γίνεται μέσα από το ίδιο το uninstaller της κάθε εφαρμογής, το Revo αναλαμβάνει να καθαρίσει τον υπολογιστή σας από σκουπίδια και υπολείμματα που η εφαρμογή αυτή έχει αφήσει. Για τους πιο προχωρημένους χρήστες, μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα καθαρισμού της registry από τα υπολείμματα της εφαρμογής.

Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πού βρίσκεται το πρόγραμμα που θέλετε να απεγκαταστήσετε, το Revo περιλαμβάνει το Hunter Mode, με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε την συντόμευση από την οποία τρέχετε το ανεπιθύμητο πρόγραμμα, και εκείνο αναλαμβάνει να το εντοπίσει και να το απεγκαταστήσει.

Τέλος, περιλαμβάνει και μερικά ακόμη χρήσιμα εργαλεία, όπως:

  • Autorun Manager, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα τις εφαρμογές που ξεκινούν κατά την εκκίνηση των Windows,
  • Windows Tools, που περιλαμβάνει links σε χρήσιμες και όχι τόσο γνωστές ρυθμίσεις των Windows,
  • Junk Files Cleaner, που αναλαμβάνει να καθαρίσει τον υπολογιστή σας από ανεπιθύμητα αρχεία (κάτι σαν το disk cleanup των Windows)
  • Tracks Cleaner, που περιλαμβάνει μια σειρά εργαλείων για μόνιμη διαγραφή ανεπιθύμητων αρχείων. Πιο συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα καθαρισμού του ιστορικού των browsers και των προγραμμάτων του office και των Windows γενικότερα, αλλά και την δυνατότητα οριστικής διαγραφής αρχείων, έτσι που να μην είναι δυνατή η επανάκτησή τους από κανένα πρόγραμμα και με κανέναν τρόπο.

Η ετυμηγορία: Ακόμη κι αν είναι κάτι που δεν θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, το Revo Uninstaller είναι μια σημαντική προσθήκη για τον υπολογιστή σας, με τα ευεργετικά αποτελέσματά του να φαίνονται σε βάθος χρόνου, καθώς φροντίζει για την κατά το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση του συστήματός σας. Ειδικά μάλιστα αν μιλάμε για χρήστες που δοκιμάζουν συχνά προγράμματα στον υπολογιστή τους (όπως εγώ), το Revo Uninstaller είναι απολύτως απαραίτητο.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι διατίθεται και σε portable έκδοση.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.revouninstaller.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Revo Uninstaller: Για τη σωστή απεγκατάσταση κάθε προγράμματος

  1. Pingback: «Ξετρυπώστε» τα URL με τα οποία επικοινωνούν τα προγράμματα του υπολογιστή σας, με το URL Snooper | Freeweird

Comments are closed.