Το ChronoZoom είναι ένας δυναμικός «χρονικός άτλαντας» φτιαγμένος με HTML5 που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στην ιστορία του σύμπαντος και, κάνοντας πολλά βήματα πίσω, να βάλετε την εξέλιξη της ανθρωπότητας κάτω από μια διαφορετική προοπτική. Ανεπτυγμένο από το τμήμα ερευνών της Microsoft, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια,  το Chronozoom φέρνει 14 δισεκατομμύρια χρόνια στην οθόνη σας περιγράφοντας με σχόλια όλες τις σημαντικές φάσεις της εξέλιξης του σύμπαντος.

Αυτό που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, διαφοροποιεί το ChronoZoom από τα παραδοσιακά χρονολόγια είναι ότι επιτρέπει στον χρήστη να κάνει zoom και να εστιάσει σε συγκεκριμένες περιόδους. Κάθε μεγάλη εποχή απεικονίζεται κλεισμένη σε ένα κουτί διαφορετικού χρώματος και μπορείτε να κάνετε κλικ στα πολυμέσα που περιλαμβάνει για περισσότερες λεπτομέρειες και επεξηγήσεις.

ChronoZoom

Προς το παρόν το ChronoZoom βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο και η λειτουργικότητά του περιορίζεται στην προβολή χρονολογίων και μεμονωμένων εκθεμάτων. Στο μέλλον, όμως, θα προστεθούν πολλοί νέοι τρόποι για την προβολή ιστορικών πληροφοριών μέσω της εφαρμογής.

Επισκεφθείτε το ChronoZoom και πλοηγηθείτε σε αυτό για να πάρετε μια αμυδρή αίσθηση του πόσο μικρή είναι ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας σε σχέση με την γενικότερη εικόνα.

via ars technica

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ