Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικροσκοπικοί υπολογιστές – εμφυτεύματα με ημερομηνία λήξης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts και το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις υποστηρίζουν ότι έχουν δημιουργήσει μικρές, ολοκληρωμένες υπολογιστικές συσκευές – συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών πηγών τους – που λιώνουν με προκαθορισμένους ρυθμούς στο νερό. Οι συσκευές, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιείται μετάξι και σιλικόνη, μπορούν να εμφυτευτούν στο ανθρώπινο σώμα και να διαλυθούν πλήρως, χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό ίχνος, μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η τεχνολογία ονομάζεται «εφήμερη ηλεκτρονική» (transient electronics) και μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στον χώρο της ιατρικής (για την παρακολούθηση τραυματισμένων μελών, αποστολή πληροφοριών και καταπολέμηση μολύνσεων) όσο και σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος ή ακόμη και η εθνική ασφάλεια. Για την ακρίβεια, το εγχείρημα έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει τόσο από την Πολεμική Αεροπορία όσο και από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ.Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ