Την ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους των γραπτών του Ισαάκ Νεύτωνα ολοκλήρωσε η ψηφιακή βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, δίνοντας ελεύθερη online πρόσβαση στο έργο ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της ιστορίας. Μεταξύ των διαθέσιμων έργων βρίσκεται το περίφημο Principia Mathematica, αλλά και πολλά ακόμη βιβλία και σημειώσεις που ο συνολικός τους όγκος φτάνει τις μερικές χιλιάδες σελίδες.

Principia Mathematica

«Μέχρι χθες, όποιος ήθελε να δει αυτά τα έργα έπρεπε να επισκεφθεί το Κέμπριτζ. Τώρα φέρνουν την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος ψηφιοποίησης του έργου, στην επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η οποία επισημαίνει επίσης πως «οποιοσδήποτε, όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να δει με ένα απλό κλικ του ποντικιού τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε ο Νεύτωνας και πώς έφτασε να αναπτύξει τις θεωρίες και τα πειράματά του».

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη συλλογή και να ξεφυλλίσετε τα διαθέσιμα έργα στη διεύθυνση cudl.lib.cam.ac.uk/collections/newton.

Ισαάκ Νεύτων

Πηγή: Wired

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Online τα γραπτά και οι σημειώσεις του Νεύτωνα

  1. Pingback: Online το πλήρες αρχείο 80.000 εγγράφων του Αϊνστάιν

Comments are closed.