Browsers

Στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των συνδεδεμένων στο internet χρηστών ανά τον κόσμο δημοσίευσε η CIA. Σύμφωνα με αυτά, αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία έχουν κερδίσει εκατοντάδες το τελευταίο διάστημα εκατομμύρια νέους χρήστες, βοηθώντας τον Internet Explorer να ανεβάσει το μερίδιό του για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες. Αντίθετα, ο Firefox φαίνεται πως σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας του, χάνοντας πάνω από 1% του μεριδίου του μέσα σε έναν μόλις μήνα.

image

Συγκεκριμένα, ο Internet Explorer είχε τον Φεβρουάριο ένα 56,77% της αγοράς, 0,77% παραπάνω σε σχέση με το 56% του προηγούμενου μήνα. Ο Firefox, από την άλλη, έπεσε από το 22,75% του Γενάρη στο 21,74%. Κατά τα άλλα, η άνοδος του Chrome συνεχίζεται, ενώ μικρή αλλά σταθερή άνοδο εμφανίζει και ο Safari. Ο Opera, από την πλευρά του, παραμένει σταθερός σε κάτι παραπάνω από 2%.

Όσο για τον Internet Explorer 9, που σύμφωνα με το Engadget θα έχει κυκλοφορήσει σίγουρα την τελική του έκδοση μέχρι τις 24 Μαρτίου, αυτή τη στιγμή κατέχει ένα όχι ευκαταφρόνητο 2% σε χρήστες με Windows 7. Μάλιστα, η Microsoft αναφέρει ότι μόνο η έκδοση Release Candidate έχει ήδη 11 εκατομμύρια λήψεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό λήψεων του Internet Explorer 9 (alpha, beta και RC) στα 36 εκατομμύρια.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι ότι η αύξηση των νέων χρηστών στις αναπτυσσόμενες χώρες φαίνεται να ωφελεί περισσότερο τον Internet Explorer σε σχέση με τον Firefox, γεγονός που το DownloadSquad εικάζει ότι μπορεί να οφείλεται στα υψηλά ποσοστά χρήσης πειρατικών Windows στις συγκεκριμένες χώρες.

Πηγή: DownloadSquad

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Μαρτίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ