Οι ιστορίες του Πόε, λόγω θέματος αλλά και έκτασης, προσφέρονται για μεταφορά σε πολλά διαφορετικά μέσα. Έτσι, μετά από ένα stop-motion φιλμάκι του διηγήματος «Το Πηγάδι και το Εκκρεμές» (The Pit and the Pendulum), οι Marc Lougee και Susan Ma μετέφεραν την ιστορία με τη μορφή διαδραστικού ψηφιακού comic book.

pit-pendulum

Το comic book, που είναι γραμμένο στα αγγλικά, διατίθεται δωρεάν με τη μορφή PDF και στις σελίδες του περιλαμβάνει κρυφές παραπομπές με τη μορφή links και QR Codes που οδηγούν σε βίντεο.

Αυτό σημαίνει ότι για να αξιοποιήσετε όλες του τις δυνατότητες χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν καλό PDF Reader (π.χ. Adobe Acrobat Reader ή Foxit Reader) και ένα πρόγραμμα για το smartphone σας που να μπορεί να διαβάσει QR Codes (στη σελίδα Get the Tech υπάρχουν links σε προγράμματα για κάθε δημοφιλή συσκευή).

Μπορείτε να κατεβάσετε το διαδραστικό comic book μέσω απευθείας link (PDF, 3,66MB). Εάν πάλι προτιμάτε να επικεντρωθείτε στην ιστορία, διαβάστε το πλήρες κείμενο από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια ή ακούστε το σε MP3 (περίπου 18ΜΒ) από το Archive.org (γνωστό και από το Wayback Machine που έχουμε παρουσιάσει παλιότερα).

via: open culture

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ