Dropbox

Πέρα από το ότι αποτελεί φανταστική υπηρεσία, το Dropbox ξεχωρίζει και για τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο προωθεί το προϊόν του κινητοποιώντας για αυτό τους ίδιους τους χρήστες. Έτσι, κοντά στα referrals και τους υπόλοιπους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να κερδίσει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, προστέθηκε κι άλλος ένας: το Dropquest, που μπορεί να αποφέρει σε όποιον το ολοκληρώσει έως και 1GB επιπλέον, δωρεάν.

image

Το Dropquest είναι ένα παιχνίδι ευφυΐας στο οποίο καλείστε να λύσετε μια σειρά από γρίφους κάθε είδους: μαθηματικά προβλήματα, παζλ, sudoku και πολλά άλλα. Κάθε φορά που λύνετε έναν γρίφο, κερδίζετε κάποιες δεκάδες ΜΒ αποθηκευτικού χώρου και πρόσβαση στον επόμενο.

Αν και ο ακριβής αριθμός των γρίφων δεν έχει ανακοινωθεί, σε περίπτωση που τους λύσετε όλους κερδίζετε 1GB παραπάνω στο dropbox σας. Ακόμη κι αν δεν φτάσετε ως το τέλος, τα MB που έχετε κερδίσει έως το σημείο που σταματήσατε παραμένουν δικά σας.

image

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος, διαρκεί δύο εβδομάδες και μπορείτε να τον ξεκινήσετε όποτε θέλετε σε αυτό το διάστημα. Επίσης, δεν χρειάζεται να τον ολοκληρώσετε μεμιάς (πράγμα που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο), αφού μπορείτε απλώς να σημειώσετε τη διεύθυνση του γρίφου στον οποίο σταματήσατε για να τον συνεχίσετε αργότερα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Dropquest χρονομετρούνται, και αυτός που θα ολοκληρώσει πρώτος όλους τους γρίφους κερδίζει 50GB. Οι 10 επόμενοι κερδίζουν 10GB, οι επόμενοι 20 από 5GB και οι τελευταίοι 50 από 2GB ο καθένας. Επίσης, όλοι οι παραπάνω θα πάρουν και διάφορα αναμνηστικά (μπλουζάκια, αφίσες κ.α.).

Ακόμη πάντως κι αν δεν καταφέρετε να βρεθείτε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες (πράγμα αρκετά πιθανό αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος), μπορείτε σε κάθε περίπτωση να κερδίσετε, με λίγη υπομονή κι επιμονή, το 1GB.

Ασφαλώς οι γρίφοι προϋποθέτουν μια σχετικά καλή γνώση των αγγλικών, αλλά κατά τα άλλα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι (τουλάχιστον οι πρώτοι 10-12 που πρόλαβα να δω) – αν και σίγουρα κάποιοι είναι αρκετά χρονοβόροι. [UPDATE: Τελικά δεν είναι όλοι τόσο εύκολοι και το παιχνίδι είναι σίγουρα χρονοβόρο. Για τους ανυπόμονους, έχει κυκλοφορήσει λίστα με τις απαντήσεις (ανεπίσημη φυσικά)].

Μπορείτε να Ξεκινήσετε το Dropquest, αφού προηγουμένως συνδεθείτε στο Dropbox με τον λογαριασμό σας, ή να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό, στο Dropbox forum.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ