Facebook

Τα προσωπικά status στο Facebook έχουν εξελιχθεί σε ένα αρκετά δημοφιλές μέσο δημοσίευσης, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν πλέον να καταθέτουν εκεί τις απόψεις τους και να προκαλούν συζητήσεις γύρω από ένα θέμα, αντί για την «παραδοσιακή» λύση του blog.  Αναγνωρίζοντας ίσως αυτή την τάση, οι άνθρωποι του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου του πλανήτη αποφάσισαν να αυξήσουν το μέγιστο όριο χαρακτήρων που μπορεί να περιλαμβάνει ένα status από τους 5.000 που ήταν μέχρι τώρα στους 63.206.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα κι έτσι, το Facebook δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το μέγιστο όριο χαρακτήρων που επιτρέπει το Google+ και φτάνει τους 100.000 χαρακτήρες. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για αύξηση που ξεπερνά τις 12 φορές και που σίγουρα θα ικανοποιήσει όσους συνηθίζουν να γράφουν εκτενή κείμενα και αναγκάζονταν για το λόγο αυτό να τα δημοσιεύουν μέχρι τώρα με τη μορφή σημειώσεων (notes).

Η εξέλιξη του μέγιστου ορίου χαρακτήρων που μπορεί να δεχτεί ένα status στο Facebook

Επίσης, ακόμα μία ενδιαφέρουσα αλλαγή αφορά την βελτίωση του μηχανισμού εισαγωγής tags μέσα σε ένα μήνυμα, με τους χρήστες να μπορούν πλέον να επεξεργαστούν το περιεχόμενό του χωρίς να χαθεί η παραπομπή στο άτομο στο οποίο αναφέρονται. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα η αναφορά σε έναν άλλο χρήστη γινόταν μέσω του συμβόλου @ ακολουθούμενου από το όνομα που χρησιμοποιεί στο Facebook (π.χ. @Freeweird).

Από εδώ και στο εξής, όμως, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν αυτό το όνομα με όποιον τρόπο θέλουν, δημιουργώντας, ουσιαστικά, κάτι αντίστοιχο με τα γνωστά μας links. Βέβαια, η σύνταξη για την δημιουργία του δεν είναι και τόσο απλή, αφού θα πρέπει να βρείτε προηγουμένως το αναγνωριστικό (ID) του χρήστη ή της σελίδας στην οποία θέλετε να κάνετε την αναφορά και να το εισάγετε στο μήνυμά σας με τη μορφή @@[0:ID:0:Το κείμενό σας]]. Δείτε, για παράδειγμα, τις εικόνες που ακολουθούν, για να το καταλάβετε καλύτερα.

Παράδειγμα σύνταξης παραμετροποιημένου tag στο Facebook

Πώς φαίνεται το παραμετροποιημένο tag του Facebook όταν δημοσιευθεί

Πηγές: All Facebook, Huffington Post

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ