Το Facebook ξεκίνησε πρόσφατα να δοκιμάζει έναν νέο σχεδιασμό για το χρονολόγιό του, που μειώνει τον αριθμό των στηλών που αφιερώνει για την προβολή των δημοσιεύσεων από δύο σε μία. Έτσι, ενώ εξακολουθεί, ουσιαστικά, να υπάρχει δεύτερη στήλη, αυτή είναι αφιερωμένη σε ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει στο προφίλ εκτός από τις δημοσιεύσεις (λίστα φίλων, φωτογραφίες, μέρη κλπ).

Για την ακρίβεια, η στήλη στα αριστερά έχει μεγαλώσει ώστε να χωράει καλύτερα τις δημοσιεύσεις ενώ η δεξιά είναι πιο στενή. Το Facebook έχει επιβεβαιώσει ότι πράγματι πειραματίζεται με την συγκεκριμένη αλλαγή σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών, με σκοπό να κάνει την πλοήγηση στο χρονολόγιο πιο εύκολη.

Βέβαια, με αυτή την αλλαγή χάνεται η οριζόντια γραμμή που χώριζε τις δημοσιεύσεις και που έδινε την αίσθηση του χρονολογίου, ωστόσο είναι αλήθεια πως με τον νέο σχεδιασμό η πλοήγηση στις δημοσιεύσεις ενός χρήστη θα γίνει πολύ πιο εύκολη, χωρίς τα μάτια μας να χρειάζεται να παίζουν πινγκ-πονγκ πηγαίνοντας συνεχώς δεξιά κι αριστερά.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ