Το περασμένο καλοκαίρι η Google παρουσίαζε την προσθήκη τρισδιάστατων μοντέλων για ολόκληρες μητροπολιτικές περιοχές στην έκδοση του Google Earth για φορητές συσκευές, εξηγώντας πως η λειτουργία θα αργούσε κάπως να φτάσει στην desktop έκδοση της εφαρμογής, λόγω τεχνικών δυσκολιών.  Λίγους μήνες μετά, η ώρα έφτασε και το Google Earth 7 για επιτραπέζιους υπολογιστές υποστηρίζει, πλέον, κι αυτό την προβολή 3D υλικού όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

Earth 7 - 3D Munich[1]

Επίσης, η τελευταία έκδοση του Google Earth φέρνει στο desktop και τη λειτουργία του “tour guide” – εικονικών, δηλαδή, ξεναγήσεων σε επιλεγμένες περιοχές, που προτείνουν στον χρήστη σημεία ενδιαφέροντος που ενδεχομένως να ήθελε να εξερευνήσει. Καθώς, δηλαδή, πλοηγείστε σε μία περιοχή εμφανίζονται μικρά εικονίδια με προκαθορισμένες ξεναγήσεις που όταν επιλεγούν σας ταξιδεύουν «πετώντας» πάνω από τα αξιοθέατα και φέρνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την Wikipedia.

Πηγή: Google Maps Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ