Το Prezi, η online υπηρεσία δημιουργίας μη-γραμμικών παρουσιάσεων, ανακοίνωσε ότι στο τέλος του Οκτωβρίου ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια χρήστες και ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τα επόμενα βήματα στην εξέλιξή του. Ήδη επανασχεδίασε τον ιστοχώρο του, παρουσιάζοντας ένα εντελώς ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης, ενώ έχει αρχίσει να στρέφει το βλέμμα του προς τον κόσμο των επιχειρήσεων που αποδεικνύονται σημαντικότατος πελάτης.

Εδώ και καιρό το Prezi έχει πάψει να είναι υπηρεσία που απευθύνεται μόνο σε απλούς καταναλωτές. Φυσικά, υπάρχουν πάντοτε αυτοί που το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν παρουσιάσεις βιογραφικών (τα λεγόμενα “prezume” – από το “prezi” και το “resume”), πρωτότυπα προσκλητήρια γάμου και άλλα. Η διείσδυση του εταιρικού κόσμου, όμως, φαίνεται πως έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξεπερνά ακόμη και τα όρια που μπορεί να αντέξει η υπηρεσία. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι το 75% των 100 κορυφαίων εταιρειών όπως παρουσιάζονται στη λίστα του περιοδικού Fortune χρησιμοποιούν το Prezi.

prezi-infografiks[1]

Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις, το Prezi ανανέωσε το περιβάλλον χρήσης του με σκοπό να το κάνει πιο απλό, ελκυστικό και εύχρηστο. Επίσης, ενώ αρχικά υπήρχαν διαθέσιμα μόνο 6 πρότυπα (templates) για να διαλέξει κανείς, πλέον η υπηρεσία προσφέρει, συνολικά, 48, με καινούρια να προστίθενται συστηματικά.

Έχοντας ξεκινήσει το 2009, το Prezi λειτουργεί με το μοντέλο του “fremium”, που σημαίνει πως από τη στιγμή που δεν σας πειράζει οι παρουσιάσεις σας να είναι διαθέσιμες online για όλους, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν, διαφορετικά, υπάρχει ετήσια συνδρομή της τάξης των 60 δολαρίων. Από τη στιγμή, όμως, που οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν πρόβλημα με την κοινοποίηση της δουλειάς τους (ίσα-ίσα που πολλές φορές το προτιμούν), το prezi έχει καταφέρει να δημιουργήσει με τον καιρό ένα τεράστιο αρχείο με οπτικοποιήσεις ενδιαφερόντων ιδεών.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ