Οι δύο από τις σημαντικότερες λειτουργίες που είχε ανακοινώσει η Google στις αρχές Ιουνίου είναι πλέον γεγονός για τις συσκευές Android, έστω κι αν ακόμη απευθύνονται σε περιορισμένο, γεωγραφικά, κοινό. Πιο συγκεκριμένα, το Google Earth αναβαθμίστηκε στην έκδοση 7.0 για να φέρει την δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων χαρτών για συγκεκριμένες περιοχές, ενώ το Google Maps φέρνει τη επιλογή πρόσβασης στους χάρτες του χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Google Earth 7.0 με 3D χάρτες

Η τελευταία έκδοση του Google Earth φέρνει την εντυπωσιακή δυνατότητα 3D απεικόνισης των χαρτών, με την δυνατότητα να είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε πόλεις των ΗΠΑ και την Ρώμη να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο από τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με το Engadget, η σχετική αναβάθμιση είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play και αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, μπορείτε να αρκεστείτε στο παρακάτω βίντεο.

Google Maps με offline πρόσβαση

E-bJvozmdJDJZPfRBEkfWnAI_wMc-laNASukdkrhgUiy1h5iHp4TVBBMHEOL9I4365wXGxTmsNptdS-IFAGnjOroDWc7kPbcZFjsujns7GOr-Lq2Bxk[1]

Η πρόσβαση στους χάρτες της Google χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο είναι μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες που θα μπορούσε να ενσωματώσει το Google Maps. Έτσι, πλέον η σχετική δυνατότητα είναι διαθέσιμη για πάνω από 150 χώρες, αν και στην περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται πως η αποθήκευση των χαρτών δεν είναι ακόμη δυνατή (τουλάχιστον δοκιμάζοντας την λειτουργία σε περιοχές της Αθήνας).

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν έχετε ενεργοποιημένο το GPS, η κουκκίδα του θα εξακολουθεί να δουλεύει πάνω στους αποθηκευμένους χάρτες, ακόμη κι αν δεν είσαστε συνδεδεμένοι στο internet.

via Google LatLong Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ