Οι χάρτες εσωτερικών χώρων (Indoor Maps) είναι μια λειτουργία πάνω στην οποία η Google δουλεύει εδώ και ένα χρόνο και στόχος της είναι να χαρτογραφήσει το εσωτερικό μεγάλων κτιρίων υψηλής επισκεψιμότητας (αεροδρόμια, πολυκαταστήματα, μουσεία κ.α.). Κι ενώ μέχρι τώρα το χαρακτηριστικό ήταν διαθέσιμο μόνο στο Android, πλέον κάνει την εμφάνισή του και στην έκδοση του Google Maps για desktop.

Ήδη η βάση του Indoor Maps περιλαμβάνει πάνω από 10.000 χάρτες κτιρίων που βρίσκονται στο Βέλγιο, τον Καναδά, την Δανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Ελβετία, την Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο αριθμός αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς, καθώς οι ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων που θα είχε νόημα να χαρτογραφηθούν μπορούν να υποβάλλουν προς έγκριση το σχεδιάγραμμα του χώρου τους.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, δεν διαφέρει σε τίποτα από ότι γνωρίζετε ήδη από το Google Maps: απλώς κάνετε zoom στο κτίριο που σας ενδιαφέρει για να δείτε πληροφορίες όπως που βρίσκεται η κάθε πύλη, αν είστε σε αεροδρόμιο, πού έχει μηχανήματα ανάληψης μετρητών κ.α.

indoor-maps

Πηγή: Google Maps στο Google Plus

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ