Στην μεγαλύτερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ στην ιστορία της λειτουργίας του Street View προχώρησε η Google, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ειδικών συλλογών (των σημείων, δηλαδή, που περιλαμβάνουν τη λειτουργία) και αναβαθμίζοντας πάνω από 250.000 μίλια δρόμων ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, σε 11 χώρες η κάλυψη του Street View επεκτείνεται ακόμη περισσότερο, ενώ ειδικές συλλογές ξεκινούν να λειτουργούν σε Νότιο Αφρική, Ιαπωνία, Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία, Μεξικό και άλλες χώρες.

Μεταξύ των σημείων που έχουν προστεθεί, η Google προβάλλει ιδιαίτερα στην ανακοίνωσή της το περίφημο κάστρο Kronborg, γνωστό και ως Elsinore,  στη Δανία, όπου ο Σαίξπηρ τοποθετεί τη κατοικία του Άμλετ.

Το Street View είναι διαθέσιμο μέσω του Google Maps, όταν επισκεφθείτε κάποια από τις τοποθεσίες που το υποστηρίζουν, ενώ αν θέλετε να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες συλλογές μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας το maps.google.com/streetview.

Φυσικά, για την Ελλάδα ούτε λόγος, αφού η Google δεν έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τη χώρα μας.

Πηγή: Google Maps Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Η Google πραγματοποιεί την μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του Street View

  1. Δεν είχε χρόνο η χώρα να ασχοληθεί με αυτό. Δούλευε όμως και εφηύρε τον πλέον σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο να ενημερώνεται on line το Δημόσιο για όλα τα κοινωνικά events

Comments are closed.