Δυο μέρες μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Firefox 16, η Mozilla αναγκάζεται να αποσύρει προσωρινά τον browser λόγω κενού ασφαλείας που εντοπίστηκε. Η ευπάθεια θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν κακόβουλο ιστοχώρο να εντοπίσει τις ιστοσελίδες που έχει επισκεφθεί προηγουμένως ο χρήστης και να αποκτήσει πρόσβαση στα URL τους ή τις παραμέτρους αυτών.

Σύμφωνα με τη Mozilla δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια έχει αξιοποιηθεί από κακόβουλους χρήστες, ενώ μέχρι να κυκλοφορήσει η διορθωτική αναβάθμιση αργότερα μέσα στην ημέρα, οι πιο επιφυλακτικοί χρήστες μπορούν, αν θέλουν, να «υποβαθμίσουν» τον browser τους στον Firefox 15.0.1. Εναλλακτικά, φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωρινά κάποιον άλλο browser μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ενημέρωση 21:48: Η αναβάθμιση είναι πλέον διαθέσιμη και μέσω του ενσωματωμένου μηχανισμού του Firefox. Για να την εφαρμόσετε επιλέξτε Help / About Firefox και θα πραγματοποιηθεί αυτόματα.

Ενημέρωση 19:13: Η Mozilla κυκλοφόρησε την αναβάθμιση στους ftp server της, ενώ έχει ήδη διαθέσει στο Play Store την αντίστοιχη διορθωτική αναβάθμιση για το Android.

Πηγή: Mozilla Security Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ