Μια σειρά αλλαγών που απευθύνονται σε προγραμματιστές ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες το Facebook και αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσθήκη στατιστικών, μέσω του Insights, για τις δημοσιεύσεις, τις προβολές και τα κλικ που γίνονται στις εφαρμογές από φορητές συσκευές. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να ταξινομηθούν ανά πλατφόρμα, συμπεριλαμβάνοντας τα iPhone, iPad, Android και τους browser κινητών τηλεφώνων.

Η κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους προγραμματιστές γιατί τους επιτρέπει επιτέλους να καταλάβουν από που ακριβώς έρχονται οι επισκέπτες τους, αλλά και ποιές συγκεκριμένες πλατφόρμες χρησιμοποιούν.

mobile-OG-insights-2[1]

Κατά τα άλλα, το Facebook ανανέωσε επίσης την beta έκδοση του Facebook SDK 3.0 για Android προσθέτοντας μια σειρά από αλλαγές στο API χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει κάποια καταληκτική ημερομηνία για την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης. Τέλος, το κοινωνικό δίκτυο λανσάρισε ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατεβάσουν τις ημερήσιες αναφορές πληρωμών απευθείας από τον ιστοχώρο, αντί να κάνουν για αυτό κλήση στο API.

Με τις παραπάνω αλλαγές, το Facebook δείχνει πως η στροφή προς τις mobile πλατφόρμες που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό είναι ουσιαστική και δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι βλέπει ο τελικός χρήστης.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ