Η DreamWorks, η γνωστή εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, εν μέρει με αφορμή την κυκλοφορία της χριστουγεννιάτικης 3D ταινίας της Rise of the Guardians ανακοίνωσε ότι διαθέτει ως open source ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε. Πρόκειται για το OpenVDB, που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία 3D εφέ όπως ο καπνός και άλλα άμορφα υλικά.

Το OpenVDB είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση openvdb.org, και με την ασυνήθιστη κίνηση της δωρεάν διάθεσής του, η DreamWorks φιλοδοξεί να το μετατρέψει σε κοινά αποδεκτό πρότυπο στον χώρο.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ