Μια λειτουργία που υπήρχε ήδη διαθέσιμη εδώ και κάποιο διάστημα αλλά δεν είχε γίνει αντιληπτή από πολλούς, έγινε πλέον γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη σε μια ανακοίνωση του “Facebook + Journalists”. Πρόκειται για την δυνατότητα αλλαγής του λεγόμενου “vanity URL” της σελίδας, ώστε αντί για την πολύπλοκη διεύθυνση που παίρνει από προεπιλογή να έχει κάτι πιο φιλικό (όπως π.χ. το facebook.com/freeweird).

Αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος ήταν ότι οι σελίδες που είχαν πάνω από 25 Likes δεν μπορούσαν να αλλάξουν την διεύθυνσή τους, ενώ από τη στιγμή που το έκαναν  δεν είχαν τη δυνατότητα να την τροποποιήσουν (π.χ. σε περίπτωση που είχε ξεφύγει κάποιο λάθος).

Εδώ και κάποιον καιρό αυτό δεν ισχύει πια και πλέον έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε τη διεύθυνση ακολουθώντας τη διαδρομή Edit Page –> Update Info –> Basic Information –> Change Username στο διαχειριστικό της σελίδας σας.

Facebook Page vanity URL

Αξίζει να σημειωθεί πως η αλλαγή αφορά μόνο τη διεύθυνση και όχι το ίδιο το όνομα της σελίδας, κάτι που θα είχε ίσως ακόμη περισσότερο νόημα για τους διαχειριστές. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με τα σχόλια των αναγνωστών του AllFacebook, το Facebook δεν έχει προβλέψει αυτόματη ανακατεύθυνση από την παλιά διεύθυνση στην καινούρια, κάτι που σημαίνει πως όλα τα εξωτερικά links που μπορεί να σας έχουν κάνει θα πάψουν να λειτουργούν. Φροντίστε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό με σύνεση…

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ