Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με την παρουσία τους στο Facebook ήταν ότι έπρεπε να διατηρούν πολλές διαφορετικές εκδόσεις της σελίδας τους ανάλογα με τις χώρες στις οποίες απευθύνονται. Λύση στο θέμα έρχεται να δώσει μια νέα λειτουργία, το Global Pages, που, ουσιαστικά, αποτελεί μια νέα δομή που επιτρέπει στις σελίδες να προσαρμόζουν το περιεχόμενό τους ανάλογα με την περιοχή, διατηρώντας παράλληλα έναν κεντρικό έλεγχο.

Με αυτή τη νέα δομή οι χρήστες του Facebook θα ανακατευθύνονται στην κατάλληλη έκδοση της σελίδας, βάσει της χώρας στην οποία βρίσκονται. Έτσι, όλες οι πληροφορίες της σελίδας, από το εξώφυλλο και την εικόνα προφίλ έως τις εφαρμογές, τα ορόσημα, τις ειδήσεις και τη γενική περιγραφή, θα προσαρμόζονται ανάλογα παραμένοντας, ταυτόχρονα, μέρος της ευρύτερης παγκόσμιας κοινότητας της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε «Παγκόσμια Σελίδα» θα μπορεί να συμπεριλάβει τοπικές σελίδες για συγκεκριμένες αγορές και μια προεπιλεγμένη σελίδα για όλες τις υπόλοιπες, με τα βασικά χαρακτηριστικά της να συνοψίζονται στα εξής:

  • Μία ενιαία εταιρική ταυτότητα. Οι χρήστες από όλες τις χώρες θα βλέπουν το ίδιο όνομα στη σελίδα (μεταφρασμένο στην τοπική γλώσσα), καθώς και τον ίδιο αριθμό φίλων και ανθρώπων που μιλούν για αυτή.
  • Μία διεύθυνση. Η σελίδα πλέον διαθέτει ένα και μοναδικό URL και οι εταιρείες μπορούν να προβάλλουν τις καμπάνιες τους μέσω αυτού, ανακατευθύνοντας αυτόματα τους χρήστες στην κατάλληλη έκδοση.
  • Ενιαία στατιστικά χρήσης. Οι διαχειριστές της κεντρικής σελίδας θα μπορούν να δουν στατιστικά χρήσης για όλους τους χρήστες μέσα από έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου.

Σύμφωνα με το Facebook, η μετάβαση των υπαρχουσών σελίδων στη νέα δομή είναι διαδικασία που γίνεται αρκετά εύκολα και αν θέλετε να δείτε στην πράξη μερικά παραδείγματα, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες της Dove, αλλά και του KitKat.

Στην ανακοίνωσή του, πάντως, το Facebook δεν διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί μια εταιρεία να μεταφέρει τις σελίδες της στη νέα δομή του Global Pages, οπότε όσοι ενδιαφέρονται να το κάνουν μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: Facebook Studio

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Το Facebook ανακοινώνει το Global Pages, για Σελίδες που απευθύνονται σε παγκόσμιο κοινό

  1. Είναι πιθανό για κάποιο καιρό να λειτουργούσε πειραματικά με επιλεγμένες εταιρείες και τώρα να ανακοινώθηκε και επίσημα

Comments are closed.