Το Flickr Commons, η συλλογή του Flickr με φωτογραφίες που είναι απαλλαγμένες από πνευματικά δικαιώματα και διατίθενται υπό καθεστώς Creative Commons, συμπλήρωσε ήδη 5 χρόνια λειτουργίας. Η συλλογή ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 16 Ιανουαρίου 2008, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, με 1.500 φωτογραφίες και από τότε έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη.

Έτσι, μετά από συνεργασία με δεκάδες οργανισμούς, το Flickr πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για μια συλλογή που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τις 250.000 φωτογραφίες, με 2 εκατομμύρια tags και πάνω από 165.000 σχόλια.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η υπηρεσία της Yahoo ζήτησε από τους συμμετέχοντες οργανισμούς να στείλουν συνδέσμους προς επιλεγμένες φωτογραφίες τους – είτε πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς ή περισσότερο σχολιασμένες είτε απλά για τις αγαπημένες τους. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από όμορφες φωτογραφίες σαν τις παρακάτω:

Flickr Commons

Flickr Commons

Flickr Commons

Flickr Commons

Flickr Commons

Flickr Commons

Flickr Commons

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ