Μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα προσθήκη ανακοίνωσε το Gmail, που επιτρέπει πλέον την αναζήτηση στα e-mail μας βάσει του μεγέθους τους. Για να αξιοποιήσετε την δυνατότητα θα χρειαστεί, βέβαια, να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένη ορολογία, μιας και δεν υπάρχει κάποιο κουμπί ή link που να σας βγάλει από τον κόπο της απομνημόνευσης.

Πιο συγκεκριμένα, εάν, για παράδειγμα, θέλετε να βρείτε τα e-mail σας που είναι μεγαλύτερα από 5ΜΒ, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε size:5m. Εάν, τώρα, θα θέλατε να συνδυάσετε την αναζήτηση ώστε να περιορίσετε τα αποτελέσματα μόνο στα μηνύματα του τελευταίου χρόνου, μπορείτε να δώσετε το size:5m older_than:1y.

Φυσικά, μπορείτε να συνδυάσετε τον νέο όρο με όλους τους υπόλοιπους που είναι ήδη διαθέσιμοι από την Google.

Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα λειτουργία, που θα βοηθήσει ιδιαίτερα όσους θέλουν να «καθαρίσουν» τα εισερχόμενά τους από τα παλιά μηνύματα που πιάνουν πολύ χώρο.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ