Από τα πρώτα του βήματα το Pinterest υπήρξε ένας ιδιαίτερα ελκυστικός χώρος για τις επιχειρήσεις, που είδαν στο κοινωνικό δίκτυο μια ευκαιρία να προωθήσουν με φρέσκο τρόπο τα προϊόντα τους. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να τους προσφέρει μια σειρά από επιπλέον εργαλεία που διευκολύνουν το έργο τους. Το πρώτο βήμα, μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση αφορά την τροποποίηση των όρων χρήσης του, που πλέον χωρίζεται σε δύο κομμάτια: ένα για τους ανθρώπους και ένα για τις εταιρείες.

Pinterest for Business

Από εκεί και πέρα, η εγγραφή για την δημιουργία νέας εταιρικής σελίδας γίνεται από το business.pinterest.com, ενώ στην ίδια διεύθυνση περιλαμβάνονται οδηγίες για την μετατροπή ενός υπάρχοντος προφίλ σε σελίδα. Τα πλεονεκτήματα που αποκτούν, με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Δυνατότητα πιστοποίησης του ιστοχώρου με τον οποίο συνδέεται η σελίδα.
  • Δυνατότητα προσθήκης νέων κουμπιών και widget (μπορείτε να τα δείτε στην ενότητα “Buttons and Widgets”).
  • Πρόσβαση σε επερχόμενα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.

Pinterest for Business

Για να βοηθήσει τους χρήστες του να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένες σελίδες, το Pinterest παρουσιάζει παραδείγματα υποδειγματικής χρήσης του, μέσα από τις περιπτώσεις των Jetsetter, Allrecipes, Etsy, Organized Interiors και Petplan Insurance. Επίσης, δημοσιεύει έναν οδηγό βέλτιστων πρακτικών αλλά και περαιτέρω οδηγίες χρήσης και έγγραφα τεκμηρίωσης.

Πηγή: Pinterest Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ