Gmail

Με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε κατά λάθος στο επίσημο κανάλι της στο YouTube η Google μας έδωσε την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρόωρη ματιά σε ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Gmail. Το βίντεο αποσύρθηκε αμέσως, ωστόσο το internet σπάνια συγχωρεί τέτοιου είδους λάθη και οι εικόνες από το επανασχεδιασμένο Gmail έχουν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ και το ίδιο το βίντεο έχει ανέβει ξανά online από χρήστη που πρόλαβε να το αποθηκεύσει.

Gmail Redesign - Conversations

Αισθητικά, το νέο περιβάλλον χρήσης είναι βασισμένο στο θέμα “preview” που είχαμε γνωρίσει εδώ και τρεις μήνες και που πολλοί μπορεί να χρησιμοποιούν ήδη ως βασικό θέμα. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται στο βίντεο, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες, οι πιο χαρακτηριστικές από τις οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Ρευστό (responsive) σχεδιασμό που προσαρμόζεται στο μέγεθος της οθόνης του χρήστη.
 • Στο ίδιο πνεύμα, ο χρήστης μπορεί να αυξομοιώσει το μέγεθος των διαφόρων στοιχείων που αποτελούν τη σελίδα, ανάλογα με το πόση πληροφορία θέλει να εμφανίζεται στο καθένα.
 • Έχουν προστεθεί νέα θέματα με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.
 • Οι συζητήσεις (conversations) έχουν γίνει πιο «κοινωνικές» ώστε να μοιάζουν με πραγματικές συζητήσεις. Για αυτό το σκοπό, τα avatars των χρηστών έχουν γίνει πιο μεγάλα ενώ είναι πιο εύκολη η πλοήγηση στα προηγούμενα και επόμενα μηνύματα.
 • Η αναζήτηση έχει βελτιωθεί, συμπεριλαμβάνοντας πλέον φίλτρα και πεδία για τον καλύτερο περιορισμό των αποτελεσμάτων.

Gmail Redesign - Search filters

Αν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε θα δούμε τις παραπάνω αλλαγές να έρχονται στο inbox μας, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται στο βίντεο, σαν να πρόκειται για τελειωμένο προϊόν, μας κάνουν να πιστεύουμε πως δεν θα αργήσουν ιδιαίτερα.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Η Google αποκαλύπτει κατά λάθος το νέο Gmail

 1. Πολλά “λάθη” κάνει τελευταία η Google… ο υπάλληλος που ήθελε να στείλει μύνημα στους συναδέλφους και τελικά πόσταρε δημόσια… Το video με το νέο Gmail… Νέα πολιτική; 😛

  • Αν και δεν αποκλείω να παίζουν γενικά σκοπιμότητες στις κατά λάθος αποκαλύψεις, ειδικά στην περίπτωση του υπαλλήλου δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο, μιας και το μόνο που πέτυχε ήταν να εκθέσει την Google.

   Τώρα σχετικά με τις αλλαγές του Gmail, πάλι δεν είναι κάτι που την ωφελεί ιδιαίτερα – να ήταν π.χ. αποκαλύψεις για το Google+ που όσο ναναι τον χρειάζεται τον επιπλέον ντόρο, θα το καταλάβαινα περισσότερο.

   Προσωπικά, τα λάθη της Google πιο πολύ τα αποδίδω στο ότι είναι πλέον τεράστια, με αμέτρητα τμήματα που τις περισσότερες φορές το ένα δεν γνωρίζει τις κινήσεις του άλλου, με αποτέλεσμα να μην συνενοούνται πάντοτε σωστά (άλλωστε, το πρόβλημα αυτό το έχει αναγνωρίσει και η ίδια η Google και μετά την αλλαγή ηγεσίας έχουν ξεκινήσει ήδη βήματα προς το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα).

 2. Pingback: Η Google αποκαλύπτει και επίσημα το νέο Gmail

Comments are closed.