Στην εξαγορά του VirusTotal, ενός online εργαλείου που σκανάρει αρχεία για ιούς και κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό, προχώρησε η Google. Το VirusTotal χρησιμοποιεί 44 διαφορετικά αντί-ιικά προϊόντα για να βεβαιωθεί ότι το antivirus που χρησιμοποιεί ο χρήστης δεν απέτυχε να εντοπίσει την ενδεχόμενη απειλή και. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια του την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν εδώ και καιρό.

Το VirusTotal εξήγησε ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία, διατηρώντας ανέπαφες όλες τις υπάρχουσες συνεργασίες του με εταιρείες antivirus και ειδικούς ασφαλείας. Ανέφερε, επίσης, ότι κάτω από την ομπρέλα της Google θα μπορέσει πλέον ευκολότερα να βελτιώσει την ποιότητα των εργαλείων του με ταχύτερους ρυθμούς, αλλά και να αξιοποιήσει την τεράστια υποδομή της εταιρείας για να εγγυηθεί ότι τα εργαλεία της θα είναι πάντοτε διαθέσιμα.

«Ο στόχος μας είναι απλός: να σας κρατήσουμε ασφαλείς στο διαδίκτυο», γράφει χαρακτηριστικά το VirusTotal και συνεχίζει λέγοντας ότι «έχουμε δουλέψει σκληρά για να εξασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται συνεχώς. Ως μια μικρή και περιορισμένων πόρων εταιρεία, όμως, αυτό μπορεί κάποιες φορές να είναι δύσκολο».

Η Google, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η ασφάλεια αποτελεί «απίστευτα σημαντικό» θέμα για τους χρήστες της και ότι έχει επενδύσει «πολλά εκατομμύρια δολάρια» για να τους κρατήσει ασφαλείς. Αναφερόμενη, μάλιστα, στην ισχυρή παρουσία του VirusTotal στο χώρο, αναφέρει ότι είναι «ευχαριστημένη που μπορεί να του παρέχει την υποδομή που χρειάζεται για να διασφαλίσει την βελτίωση των υπηρεσιών του».

Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε και το αν η Google θα αξιοποιήσει με κάποιον άλλο τρόπο το VirusTotal. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η διάδοση κακόβουλου λογισμικού αποτελεί ζήτημα για το Android, αφού το Google Play έχει πολύ πιο χαλαρούς μηχανισμούς έγκρισης των εφαρμογών σε σχέση με την Apple, μας δίνει ίσως μια ιδέα για το πού θα μπορούσε η εταιρεία να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του VirusTotal.

Πηγή: PCMag

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ