Μερικές ωραίες βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μορφοποιούμε το περιεχόμενο των εγγράφων μας, φέρνει το Google Docs. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι η δυνατότητα μαζικής επιλογής συγκεκριμένων κομματιών στο κείμενό σας, βάσει της μορφοποίησης που αυτά έχουν.

Για παράδειγμα, επιλέγοντας μια πρόταση που έχει υπογράμμιση και πατώντας δεξί κλικ / Select all matching text, το Google Docs θα επιλέξει όλες τις προτάσεις που έχουν υπογράμμιση. Αντίστοιχα, το ίδιο μπορείτε να κάνετε με κομμάτια κειμένου που έχουν συγκεκριμένο στυλ – όπως για παράδειγμα οι επικεφαλίδες.

google-docs-select-all-matching-text[1]

google-docs-select-all-matching-text-2[1]

Όπως εξηγεί η Google, το εργαλείο λαμβάνει υπόψη του για την ταυτοποίηση στοιχεία όπως η γραμματοσειρά, το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το αν τα γράμματα είναι έντονα, υπογραμμισμένα ή πλάγια. Αντίθετα, δεν θα λάβει υπόψη του τις μορφοποιήσεις που αντιστοιχούν σε παραγράφους, όπως για παράδειγμα η απόσταση μεταξύ των σειρών ή η στοίχιση.

Πέρα από το παραπάνω, η Google έχει βελτιώσει τον μηχανισμό επιλογής των κελιών, ενώ επιτρέπει, πλέον, την ταυτόχρονη επικόλληση μιας λέξης ή φράσης σε πολλά διαφορετικά κελιά. Για να πετύχετε αυτό το τελευταίο, χρειάζεται απλώς να επιλέξετε τα κελιά που θέλετε και να πατήσετε το κουμπί της επικόλλησης.

tables2[1]

Πηγή: Google Drive Blog, via Google OS

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ