Ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών του Tumblr αφορούσε την προσθήκη ενός πίνακα ελέγχου όπου θα μπορεί κανείς να παρακολουθεί την επισκεψιμότητα του ιστοχώρου του. Τελικά, η δημοφιλής υπηρεσία αποφάσισε να τους κάνει, έμμεσα, το χατίρι κατονομάζοντας την εταιρεία Union Metrics ως τον προτεινόμενο πάροχο στοιχείων επισκεψιμότητας.

Αυτό σημαίνει πως τα στατιστικά δεν θα έρχονται από το ίδιο το Tumblr αλλά από τρίτη υπηρεσία – παρόλα αυτά, η ουσία είναι ότι οι χρήστες θα πάρουν, τελικά, αυτό που ζητάνε. Προς το παρόν η πρόσβαση στην υπηρεσία της Union Metrics γίνεται μόνο μέσω προσκλήσεων, κάτι που αναμένεται να αλλάξει τον Νοέμβριο.

Τα στοιχεία που μπορεί κανείς να δει στον πίνακα ελέγχου περιλαμβάνουν τον αριθμό διαμοιρασμών κάθε δημοσίευσης, προβολή δημοφιλούς περιεχομένου, blog, θέματα, επίπεδα συμμετοχής του κοινού, τάσεις αλλά και τους συμμετέχοντες με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Μέχρι τώρα η Union Metrics δραστηριοποιούνταν κυρίως στην παροχή στοιχείων χρήσης για το Twitter, μέσω του εργαλείου TweetReach, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το αν το Tumblr θα κατονομάσει και άλλους προτεινόμενους τρίτους παρόχους στη συνέχεια.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ