Το Tumblr είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα blogging, με όμορφα θέματα και πολύ καλή λειτουργικότητα. Παρόλα αυτά, αν κάποια στιγμή θελήσετε το κάτι παραπάνω, το WordPress εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη επιλογή, τουλάχιστον ως προς τις δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει. Η μεταφορά, ωστόσο, από τη μία πλατφόρμα στην άλλη συχνά μπορεί να κρύβει παγίδες, με διπλές καταχωρήσεις και άλλα προβλήματα. Το Tumblr Importer είναι ένα plugin που υπόσχεται να δώσει λύση σε αυτά, μεταφέροντας ολόκληρο το blog σας από το Tumblr στο WordPress που φιλοξενείτε στον server σας.

Tumblr Importer

Πιο συγκεκριμένα, το Tumblr Importer σας επιτρέπει να κρατήσετε όλες τις εικόνες, αρχεία ήχου και βίντεο και να τα μεταφέρετε ανέπαφα στη νέα εγκατάσταση του WordPress – πράγμα βασικότατο για το Tumblr, όπου τα πολυμέσα παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Επίσης, κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Σωστή αντιμετώπιση των διαφορετικών τύπων περιεχομένου (post formats)
  • Εισαγωγή μέσω του WP-Cron, που σημαίνει πως μπορείτε να το ξεκινήσετε και να επανέλθετε αργότερα για να δείτε αν έχει τελειώσει
  • Έλεγχος για διπλοεγγραφές, ώστε να αποφύγει την διπλή εισαγωγή άρθρων.
  • Εισαγωγή άρθρων, σελίδων και drafts
  • Φόρτωμα των πολυμέσων στο πλάι, για τις περιπτώσεις άρθρων που περιλαμβάνουν αρχεία ήχου, βίντεο και εικόνες

Η εγκατάσταση του Tumblr Importer γίνεται μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης του WordPress, με την ίδια διαδικασία που ακολουθείτε και για οποιοδήποτε άλλο plugin. Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, καθώς δεν διαθέτω blog στο Tumblr, το γεγονός, ωστόσο ότι πρόκειται για επίσημο plugin, φτιαγμένο από ανθρώπους που δουλεύουν στην ανάπτυξη του ίδιου του WordPress, το καθιστά την πλέον αξιόπιστη λύση που μπορείτε να βρείτε (έχει προταθεί, άλλωστε, από τον ίδιο τον Matt Mullenweg, δημιουργό του WordPress).

Αν, από την άλλη, αντί για Tumblr διαθέτετε blog στο Blogger και θα θέλατε να το μεταφέρετε, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει ο οδηγός για την seo friendly μεταφορά από Blogger σε WordPress.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μεταφέρετε το blog σας από το Tumblr στο WordPress με το Tumblr Importer

  1. Pingback: Κυκλοφόρησε το Wordpress 3.3 “Sonny”

Comments are closed.