Μετά τη μαζική εισροή χρηστών στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, η σημασία του να ακούγεται το όνομά σου στο Facebook και το Twitter είναι τόσο μεγάλη που πολλοί θα πλήρωναν (και πληρώνουν) για να το εξασφαλίσουν. Το “Pay with a Tweet” εκμεταλλεύεται αυτή την ιδέα με έναν απλό όσο και έξυπνο τρόπο, δίνοντας στους διαχειριστές ενός ιστοχώρου τη δυνατότητα να πουλήσουν εύκολα τα προϊόντα τους με αντάλλαγμα, αντί για χρήματα, ένα Tweet ή μια ενημέρωση του status του «αγοραστή» στο Facebook.

Εάν θέλετε να φέρετε τον κόσμο σε επαφή με τη δουλειά σας, είτε πρόκειται για οπτικοακουστικό υλικό (μουσική, βίντεο) είτε για online άρθρα ή ηλεκτρονικά βιβλία, το “Pay with a Tweet” είναι ένας καλός τρόπος για να τα διαθέσετε μεν δωρεάν, δημιουργώντας όμως παράλληλα κι αυτόν τον απαραίτητο ντόρο στα κοινωνικά δίκτυα που, ως πρωτοεμφανιζόμενος, σίγουρα θα τον έχετε ανάγκη.

Pay with a Tweet

Πώς ακριβώς λειτουργεί η υπηρεσία; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε στη σελίδα “Create a Pay Button” και να δημιουργήσετε το κουμπί σας εισάγοντας τα στοιχεία σας, το link προς το αρχείο που θέλετε να διαθέσετε και το περιεχόμενο που θέλετε να αναγράφεται στο Tweet ή στο Facebook status. Αφού το κάνετε, θα σας δοθεί ο κώδικας του κουμπιού, τον οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε σε οποιοδήποτε σημείο του ιστοχώρου σας.

Pay with a Tweet - form

Ο χρήστης, από την πλευρά του, θα δει ένα κουμπί σαν κι αυτό που βλέπετε παρακάτω, το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να πατήσει εάν θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό. Εάν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να δείτε στην πράξη πώς λειτουργεί, πατώντας το (επειδή το δημιούργησα για δοκιμαστικούς λόγους δεν υπάρχει κάποιο κρυφό link – οδηγεί απλά στην τρέχουσα σελίδα).

Η υπηρεσία σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία διαφορετικά είδη κουμπιών: πληρωμή μόνο με tweet σε μικρό και μεγάλο μέγεθος και πληρωμή με Tweet ή Facebook, ανάλογα με το τί θα προτιμήσει ο χρήστης. Επίσης, μπορείτε να αντιγράψετε μόνο το link που έχει δημιουργήσει η υπηρεσία, ώστε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας κουμπί ή να αξιοποιήσετε το QR Code που σας παρέχεται.

Pay with a Tweet - buttons

Pay with a Tweet - QR Code

Η «συναλλαγή» γίνεται μέσω της εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει πως ο χρήστης θα πρέπει την πρώτη φορά που θα πατήσει το κουμπί να αποδεχτεί την εγκατάστασή της στο Twitter του ή στο προφίλ του στο Facebook (με την τυπική διαδικασία που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε). 

Pay with a Tweet - tweet

Αφού το tweet πραγματοποιηθεί, ο χρήστης θα οδηγηθεί σε μια σελίδα με το link που οδηγεί στο έγγραφο που μόλις «αγόρασε».

Pay with a Tweet - download

Το Pay With a Tweet είναι μια έξυπνη ιδέα που απευθύνεται κυρίως σε όσους διαθέτουν ψηφιακά προϊόντα για τα οποία είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα δεχόταν οι χρήστες να πληρώσουν με πραγματικά χρήματα. Ειδικά μάλιστα με δεδομένο ότι η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα μας έχει αναγκάσει τον κόσμο να σκέφτεται ακόμη και το παραμικρό έξοδο, ίσως να έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πειραματιζόμαστε με παρόμοιες λύσεις.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ