Μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Site Publishing” και επιτρέπει την φιλοξενία στατικών ιστοχώρων ανακοίνωσε το Google Drive. Η λειτουργία είναι παρόμοια με τους δημόσιους φακέλους του Dropbox που επιτρέπουν αντίστοιχη αξιοποίηση.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο υπηρεσιών ίσως να έχει να κάνει με το μέγιστο όριο της κίνησης που μπορούν να δεχτούν οι ιστοχώροι, αφού στο Dropbox υπάρχει περιορισμός 10GB στο ημερήσιο bandwidth. Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία της Google δεν κάνει κάποια σχετική αναφορά και με δεδομένες τις υποδομές της εταιρείας δεν είναι απίθανο να μην υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο.

Παρόλα αυτά, όπως και στο Dropbox έτσι και εδώ, δεν φαίνεται να υποστηρίζεται η χρήση δικών σας domain, κάτι που σημαίνει πως το link που θα φιλοξενεί τον ιστοχώρο σας θα έχει μια μορφή του τύπου https://googledrive.com/host/0B716ywBKT84AcHZfMWgtNk5aeXM/.

Φυσικά, η λειτουργία δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν να φιλοξενήσουν σοβαρούς ιστοχώρους ή να στήσουν κάποιο CMS. Μπορεί, ωστόσο, να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που θέλετε να μοιραστείτε στα γρήγορα κάποιο διαδραστικό demo.

Πηγή:  Google Apps Developer Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ