Google+

Απαντήσεις για μερικά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που αφορούν το Google+ έδωσε ο Vic Gundotra, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, στα πλαίσια του συνεδρίου Web 2.0 Summit που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ. Η χρήση ψευδωνύμων, η δυνατότητα σύνδεσης στην υπηρεσία μέσω Google Apps, οι εταιρικές σελίδες και η πλατφόρμα για τους developers ήταν τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε και των οποίων την έλευση, ουσιαστικά, προανήγγειλε.

Ειδικά η δυνατότητα χρήσης του Google+ με όνομα πέραν του πραγματικού και η πρόσφατη απαγόρευση που είχε επιβάλλει η Google είχαν αποτελέσει αφορμή για να ασκηθεί αυστηρή κριτική στην εταιρεία. Τα σχόλια που δέχτηκε φαίνεται πως τελικά ήταν αρκετά για να κάνουν τους ανθρώπους της να αλλάξουν γνώμη και σύμφωνα με τον Gundotra, σύντομα το Google+ θα επιτρέπει τη χρήση ψευδωνύμων. Το πόσο σύντομα θα είναι αυτό, πάντως, είναι άγνωστο, αφού όπως εξήγησε, θα χρειαστεί λίγος χρόνος προκειμένου να βρεθεί μια σωστή λύση, αφού πρόκειται για αλλαγή που «θα αλλάξει την ατμόσφαιρα» του κοινωνικού δικτύου.

Επίσης, ο Gundotra προανήγγειλε μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες την δυνατότητα σύνδεσης στο Google+ μέσω λογαριασμών Google Apps, που μέχρι σήμερα δεν υποστηριζόταν. Αντίθετα, τα εργαλεία που αφορούν τη δημιουργία εταιρικών σελίδων θα χρειαστούν «κάτι παραπάνω από μερικές μέρες», αλλά φαίνεται πως είναι κι αυτά αρκετά κοντά και μάλλον θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2011, τηρώντας το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η πλατφόρμα για τους developers θα αργήσει περισσότερο και ίσως να είναι έτοιμη την επόμενη άνοιξη, αφού οι άνθρωποι της Google δεν θέλουν να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις, με δεδομένο ότι οι προγραμματιστές θα εξαρτώνται από αυτή για τη δουλειά τους.

Ο Gundotra αναφέρθηκε επίσης και στο περιστατικό του υπαλλήλου που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες κατά λάθος μια μακροσκελή επιστολή όπου ασκεί αυστηρή κριτική στο Google+ και γενικά στη νοοτροπία της Google. Αφού παραδέχτηκε πως ήταν μια κακή μέρα για την εταιρεία, εξήγησε πως ήταν ωστόσο χαρακτηριστικό δείγμα της εταιρικής τους κουλτούρας η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηρή ειλικρίνεια.

Όσο για το κατά πόσο οι χρήστες του Google+ το χρησιμοποιούν πραγματικά ή όχι, απάντησε αντιπαραβάλλοντας τα 3,4 δισεκατομμύρια φωτογραφιών που έχουν διαμοιραστεί μέσω αυτού από τη μέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Τέλος, σε ερώτηση για το αν τελικά είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το Facebook, θεωρεί πως υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google που τελικά θα βρουν τον δρόμο τους και στο Google+.

Πηγή: AllThingsDigital

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ