Google+

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο 90 ημερών, το Google+ ανοίγει και επίσημα τις πύλες του σε όλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να εγγραφούν ελεύθερα, χωρίς να είναι απαραίτητες πλέον οι προσκλήσεις. Η Google, μάλιστα, φρόντισε ώστε να συμπέσει το γεγονός με τη συμπλήρωση 100 διαφορετικών βελτιώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την beta φάση.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα ήταν 91 και προκειμένου να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός, παρουσιάστηκαν σήμερα μαζεμένες και οι υπόλοιπες 9. Από αυτές, οι 7 αφορούν το Το Hangouts, την εφαρμογή μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν ομαδικές βιντεοκλήσεις και περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Mobile έκδοση. Προς το παρόν οι λειτουργίες του Hangouts είναι διαθέσιμες μόνο για συσκευές Android, αλλά σύντομα αναμένεται υποστήριξη και για iOS.

image

 • Hangouts On Air. Πρόκειται για τη δυνατότητα ανοιχτής μετάδοσης, κατά την οποία ενώ εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 10 συνολικά συμμετεχόντων, μπορεί παρόλα αυτά να την παρακολουθήσει ως απλός θεατής όποιος θέλει.

image

 • Δυνατότητα διαμοιρασμού της οθόνης, ώστε να δείξετε στους άλλους συμμετέχοντες σε ένα Hangout αυτό που εμφανίζεται στον υπολογιστή σας, είτε πρόκειται για εικόνα, ιστοσελίδα, παρουσίαση ή οτιδήποτε άλλο.
 • Sketchpad. Εφαρμογή, δηλαδή, στην οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε κάτι και να το μοιραστείτε με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

image

 • Δυνατότητα χρήσης και προβολής εγγράφων από το Google Docs κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.
 • Named Hangouts. Ουσιαστικά αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας δημόσιων Hangouts τα οποία διαθέτουν δικό τους όνομα και URL, ώστε να μπορείτε να τα μοιραστείτε εύκολα με όσους θα ήθελαν να τα παρακολουθήσουν. 

image

 • Κυκλοφορία του API για το Hangouts, που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν λειτουργίες του εργαλείου στις δικές τους εφαρμογές.

Από εκεί και πέρα, οι άλλες δύο αλλαγές που ήταν απαραίτητες για να συμπληρωθεί η κατοστάρα, αφορούν τα εξής:

 • Προσθήκη αναζήτησης στο Google+, η οποία εμφανίζει αποτελέσματα από περιεχόμενο που έχουν δημοσιεύσει χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο (η ποιότητα της αναζήτησης θεωρούμε δεδομένο ότι θα είναι καλή, μιας και μιλάμε για τη Google). 

image

 • Όσο για την 100η αλλαγή, δεν είναι άλλη από το άνοιγμα του Google+ στο κοινό. Έτσι, πλέον μπορεί οποιοσδήποτε να γραφτεί στην υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται πρόσκληση, απλώς πηγαίνοντας στη διεύθυνση google.com/+.

Περιμένουμε τώρα να δούμε την απάντηση του Facebook, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια και ήδη τον τελευταίο καιρό έχει πραγματοποιήσει πολλές βελτιώσεις τόσο σε ότι αφορά την καλύτερη διαχείριση των φίλων όσο και τη δυνατότητα παρακολούθησης χρηστών που δεν είναι απαραίτητα φίλοι.

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Τέλος η beta για το Google+, που ανοίγει για όλους χωρίς προσκλήσεις

 1. Pingback: Το Klout προσθέτει υποστήριξη και για το Google+

 2. Pingback: Μεγάλες διαρροές για το Google+, που χάνει το 60% των ενεργών χρηστών του

Comments are closed.