Σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία προχώρησε το τμήμα Πληροφορικής του   Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανέλαβε να επιλέξει και να συγκεντρώσει μια σειρά από δωρεάν βοηθήματα για άτομα με αναπηρία. Το θετικό είναι πως δεν πρόκειται για την εύκολη λύση της απλής παράθεσης αποτελεσμάτων που βρέθηκαν τυχαία, αλλά για λύσεις που επιλέχτηκαν μετά από έρευνα και δοκιμάστηκαν στο Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου.

Ελεύθερα Διαθέσιμα Βοηθήματα για ΑμεΑ

Για τη διευκόλυνση των χρηστών τα βοηθήματα οργανώνονται τόσο ανά κατηγορία όσο και ανά συγκεκριμένο τύπο αναπηρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιστοχώρος είναι δίγλωσσος και για κάθε εφαρμογή υπάρχει πλήρης περιγραφή σε ελληνικά και αγγλικά. Επίσης, σε κάθε περίπτωση γίνεται αναφορά στους τύπους αναπηρίας για τους οποίους μπορεί η εφαρμογή να φανεί χρήσιμη, ενώ οι χρήστες μπορούν να αφήσουν ελεύθερα (χωρίς εγγραφή) το σχόλιο και την αξιολόγησή τους.

Ελεύθερα Διαθέσιμα Βοηθήματα για ΑμεΑ

Όπως ήδη αναφέραμε, όλες ανεξαιρέτως οι εφαρμογές είναι δωρεάν και εκτός από τα ΑμεΑ μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμες σε ηλικιωμένους, ειδικά σχολεία, εργαστήρια λογοθεραπείας κ.α.

via: ΕΛ/ΛΑΚ

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ