Δημιουργημένο από τον Κώστα Ελευθερίου, που είχαμε γνωρίσει παλιότερα χάρη στο BlindType και τον Ιωάννη Βερδελή, το Fleksy είναι μια εφαρμογή δακτυλογράφησης, για χρήση από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Ουσιαστικά, το Fleksy συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το BlindType (που το φθινόπωρο του 2010 είχε εξαγοραστεί από την Google), ξεφεύγοντας πλέον από το στάδιο του πρωτοτύπου και δημιουργώντας ένα πλήρες προϊόν που επιταχύνει την δακτυλογράφηση στο κινητό με εντυπωσιακό πολλές φορές τρόπο.

Αν και η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει, τελικά, στις τρεις δημοφιλείς mobile πλατφόρμες (iOS, Android, Windows Phone), σε αυτή τη φάση είναι διαθέσιμη μόνο στο iOS, για όσους θέλουν να τη δοκιμάσουν.

Εξαιτίας του ότι η εφαρμογή απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, απαιτεί έναν βαθμό εξοικείωσης και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί σε κάποιον που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης. Για το λόγο αυτό, είναι βέβαιο πως οι δοκιμές που ενδεχομένως θα κάνετε αν εγκαταστήσετε το Flesky, δεν θα έχουν τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα που βλέπουμε στο βίντεο που το παρουσιάζει.

Το Fleksy είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εφαρμογή στο App Store, αλλά καλό είναι να έχετε υπόψη πως η συγκριμένη έκδοση προορίζεται μόνο για δοκιμές, αφού δεν επιτρέπει την εξαγωγή του κειμένου σε άλλες εφαρμογές – κάτι που, για να ενεργοποιηθεί, απαιτεί την αναβάθμιση στην επί πληρωμή έκδοση.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ