Είναι γνωστό πως το Twitter δεν υποστηρίζει τη δυνατότητα απευθείας εισαγωγής εικόνων στα tweets, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας σειράς υπηρεσιών που καλύπτουν αυτό το κενό. Το Twitshoot είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο χώρο, αποτελεί έργο δύο Ελλήνων φοιτητών πληροφορικής και επιτρέπει το εύκολο ανέβασμα και διαμοιρασμό εικόνων στο Twitter.

image

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Twitshoot είναι παρόμοιος με αυτόν άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών: συνδέεστε στην υπηρεσία με τον λογαριασμό που διαθέτετε στο Twitter, ανεβάζετε τη φωτογραφία, γράφετε το tweet σας και το δημοσιεύετε.

Επιπλέον, υποστηρίζεται δυνατότητα geotagging, όπου μπορείτε να ορίσετε την τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε η φωτογραφία, tagging προσώπων, σχόλια χρηστών και στατιστικά επισκεψιμότητας για τις εμφανίσεις της κάθε εικόνας.

Αν και το Twitshoot δεν έχει το πλήθος των δυνατοτήτων υπηρεσιών όπως το Twitpic, είναι ωστόσο πιο άμεσο και απλούστερο στη χρήση του. Στόχος, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι η όσο το δυνατό πιο γρήγορη σύνδεση και χρήση της υπηρεσίας από έναν απλό χρήστη.

Προς το παρόν η χρήση της υπηρεσίας μπορεί να γίνει μόνο μέσω του ιστοχώρου, με το API να βρίσκεται υπό κατασκευή. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, οι developers μας εξήγησαν πως ήδη είναι υπό κατασκευή δύο ξεχωριστές λειτουργικότητες: η πρώτη θα επιτρέπει την  αποστολή και δημοσίευση εικόνων μέσω e-mail, ενώ η δεύτερη πρόκειται για ένα widget με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να εμφανίζει τις πρόσφατες φωτογραφίες του στον ιστοχώρο ή το ή blog του.

» Επισκεφθείτε το Twitshoot και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Twitshoot είναι μια ελληνική εφαρμογή που επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό εικόνων στο Twitter

  1. Pingback: Μοιραστείτε μουσική στο Twitter, με το (ελληνικό) crunch.fm

Comments are closed.