Δημιουργημένο από τους ανθρώπους που είχαν φτιάξει παλιότερα το Twitshoot, το crunch.fm είναι μια οnline εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται μουσική με τους followers τους στο Twitter. Αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με το δημοφιλές blip.fm – εκτός από το ότι είναι φτιαγμένο από Έλληνες – είναι η προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο απλό και γρήγορο για το χρήστη.

image

Πράγματι, το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε το crunch.fm είναι να συνδεθείτε με το λογαριασμό που ήδη έχετε στο Twitter, να εντοπίσετε το τραγούδι σας και, αφού βεβαιωθείτε ότι όντως είναι αυτό που θέλετε μέσω της προεπισκόπησης, να το μοιραστείτε με ένα κλικ.

Στο tweet σας θα ενσωματωθεί αυτόματα ένα link προς το τραγούδι και το hashtag #nowplaying, ενώ οι followers σας (ή και όποιος άλλος δει το tweet), θα μπορεί ακολουθώντας το σύνδεσμο να ακούσει απευθείας το τραγούδι, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος της υπηρεσίας.

image

Το crunch.fm αντλεί τα τραγούδια του από το YouTube και η αναζήτηση είναι αρκετά εύστοχη όσο και γρήγορη. Το ότι εμφανίζει μόνο ένα αποτέλεσμα ενδέχεται να σας δημιουργήσει πρόβλημα κάποιες φορές αφού μπορεί να μην πετύχει με την πρώτη την συγκεκριμένη έκδοση που ψάχνετε. Προσθέτοντας, ωστόσο, επιπλέον λέξεις-κλειδιά είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε τελικά στο επιθυμητό κομμάτι.

Το crunch.fm δεν έχει πολλές επιλογές, αλλά αυτό φαίνεται να είναι μέρος της φιλοσοφίας του, αφού κύριο μέλημά του είναι η ταχύτητα και η ευκολία χρήσης – σε σημείο που να μην χρειάζεται σχεδόν καμία οδηγία για το πρώτο σας tweet.

Αν και θα θέλαμε στο μέλλον να δούμε να αυξάνεται ο αριθμός των αποτελεσμάτων αναζήτησης (στο βαθμό πάντως που αυτό δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ταχύτητα), το crunch.fm είναι ήδη μια άκρως ενδιαφέρουσα εφαρμογή που αν συνηθίζετε να μοιράζεστε μουσική στα κοινωνικά δίκτυα, αξίζει να δοκιμάσετε.

» Επισκεφθείτε το crunch.fm

(στις δοκιμές βοήθησε ο @nmasta)

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ