Το Fyels είναι μια εξωφρενικά απλή online υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων, που σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να μοιραστείτε αρχεία με ένα απλό drag and drop, χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους εγγραφή ή σύνδεση από την πλευρά σας ή από την πλευρά του παραλήπτη.

Αποτελείται από μια κενή επιφάνεια στην οποία καλείστε να ρίξετε το αρχείο σας για να ξεκινήσει το ανέβασμα. Όταν αυτό ολοκληρωθεί δημιουργείται το link που μπορείτε να μοιραστείτε, αλλά και ένας κωδικός για την περίπτωση που θέλετε κάποια στιγμή να το διαγράψετε. Για τη διαγραφή χρειάζεται να εισάγετε τη διεύθυνση του αρχείου προσθέτοντας την κατάληξη .delete στο τέλος του URL και να εισάγετε τον κωδικό.

Η απλότητα του Fyels είναι μάλλον ασυναγώνιστη, αφού δεν θα μπορούσε να ζητάει λιγότερα από το χρήστη: ένα απλό drag and drop αρκεί, χωρίς εγγραφές και χωρίς χρόνους αναμονής κατά το κατέβασμα.

Αν δεν είχε ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο του κάθε αρχείου τα 25ΜΒ θα ήταν Μετά από αναβάθμιση της εφαρμογής, το νέο μέγιστο μέγεθος που υποστηρίζει εκτοξεύεται στα 9GB (!!!) και είναι σίγουρα ικανό να κάνει υπηρεσίες όπως το YouSendIt να …τρέμουν. Πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιες εφαρμογές στηρίζονται αποκλειστικά στο drag and drop, χωρίς να δίνουν την πρόσθετη επιλογή του browse στον σκληρό δίσκο όταν κάνεις κλικ στην επιφάνειά τους.

Ακόμη κι έτσι όμως, αν έχετε να μοιραστείτε (όχι πολύ) μεγάλα αρχεία που δεν μπορείτε να στείλετε με e-mail, το Fyels είναι μάλλον η απλούστερη και ταχύτερη λύση.

image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μοιραστείτε αρχεία στα γρήγορα, με το Fyels (πιο γρήγορα δεν γίνεται)

  1. Pingback: Το Fyels κυκλοφορεί εφαρμογή για Μac και εκτοξεύει στα 9GB το μέγεθος των αρχείων που μπορεί να δεχτεί

Comments are closed.