Drop.io

Το Drop.io είναι μια από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες υπηρεσίες διαμοιρασμού μεγάλων εγγράφων και online συνεργασίας πάνω σε κάθε ένα από αυτά. Προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί σημεία διαμοιρασμού που ονομάζονται “drops”, στα οποία μπορεί να ανεβάσει κάθε είδους έγγραφο μεγέθους έως 100ΜΒ. Αυτό το έγγραφο μπορεί μετά να το μοιράσει σε όσους θέλει, μέσω μιας μοναδικής διεύθυνσης η οποία δεν καταλογογραφείται από μηχανές αναζήτησης και μπορεί, προαιρετικά, να προστατευθεί με κωδικό.

Η όλη διαδικασία δεν χρειάζεται εγγραφή από καμία από τις δύο πλευρές και μπορεί να ολοκληρωθεί με λίγα μόνο κλικ και από μια πληθώρα διαφορετικών μέσων. Επιπλέον, το Drop.io δίνει τη δυνατότητα εύκολης, ζωντανής (real time) επικοινωνίας μέσα σε κάθε drop.

new-drop-full

Ευκολία χρήσης

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο διαμοιρασμός ενός εγγράφου μπορεί να γίνει ακόμη και με δύο μόνο κλικ, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν για πρώτη φορά την υπηρεσία. Το ανέβασμα μπορεί να γίνει απευθείας μέσω του website ή μέσω e-mail, MMS, με Firefox extension, από το Facebook, ακόμα και με τηλεφώνημα!

Πώς γίνεται αυτό το τελευταίο; Κάθε drop αποκτά αυτόματα έναν ιδιωτικό αριθμό κλήσης. Με αυτό τον τρόπο, το φωνητικό μήνυμα που θα στείλετε εκεί, ανεβαίνει αυτόματα με τη μορφή .mp3.

Ασφάλεια

Κάθε drop είναι μη-ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με καμία άλλη σελίδα. Μπορεί να προστατευθεί με κωδικό ή ακόμα και να οριστεί να λήγει μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, στόχος είναι να μπορείτε να μοιραστείτε αυτό που θέλετε, με αυτούς που θέλετε, για όσο χρόνο θέλετε.

attach_dropio Drop.io outlook plugin

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στο Outlook plugin του Drop.io, αφού όσοι χρησιμοποιούν το Outlook για τη διαχείριση των e-mail τους ενδέχεται να το βρουν πολύ πρακτικό για την αποστολή πολύ μεγάλων συνημμένων. Πιο συγκεκριμένα, το plugin δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να επισυνάψουν στα e-mail τους αρχεία μεγέθους έως και 100ΜΒ, απευθείας από το περιβάλλον του Outlook.

Άλλες δυνατότητες

Το Drop.io είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα, εύχρηστη και πλούσια σε δυνατότητες υπηρεσία, που συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται. Οι επιλογές που σας προσφέρονται για τον έλεγχο κάθε drop είναι πολλές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παραμετροποίηση της εμφάνισης της σελίδας του κάθε drop σας, την δυνατότητα παρακολούθησης της επισκεψιμότητάς του μέσω Google Analytics ή ακόμα και τη δυνατότητα chat μεταξύ των συνδεδεμένων στο drop χρηστών.

unregistered cpanelcpanel2

Κάθε drop έχει ημερομηνία λήξης στον ένα χρόνο μετά από τη δημιουργία του (ώστε να γίνεται το απαραίτητο ξεκαθάρισμα στα παλιά drops), με τη δυνατότητα, ωστόσο, να το ανανεώσετε στο μεταξύ. Όπως είναι ίσως προφανές καθώς δεν χρειάζεται καν εγγραφή, μπορείτε να δημιουργήσετε όσα drops θέλετε.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://drop.io/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μοιραστείτε μεγάλα έγγραφα εύκολα και με ασφάλεια, μόνο με όσους και για όσο θέλετε, με το Drop.io

  1. Pingback: Το Facebook εξαγοράζει το Drop.io | Freeweird

Comments are closed.