Πολύ χρήσιμο site, που δοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται μια σελίδα σε πολλούς διαφορετικούς browsers, διαφορετικών εκδόσεων. Λειτουργεί ως εξής: δίνεις τη διεύθυνση της σελίδας που θες να δοκιμάσεις, επιλέγεις τα λειτουργικά συστήματα, τους browsers και τις συγκεκριμένες εκδόσεις τους στις οποίες θες να γίνει η δοκιμή και το site αυτό σου εμφανίζει screenshots της σελίδας που δήλωσες, στους συγκεκριμένους browsers.
Προσοχή: η όλη διαδικασία διαρκεί γύρω στη μισή ώρα, ειδικά αν έχεις επιλέξει πολλούς διαφορετικούς browsers (τα screenshots δεν εμφανίζονται, δηλαδή, αμέσως). Πολύ χρήσιμη υπηρεσία.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://browsershots.org/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Browsershots: ελέγξτε το site σας σε διαφορετικούς browsers

 1. Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι το adobe browserlab.
  Παίζει σε flash και καθυστερεί το πολύ… ένα λεπτό μέχρι να φορτώσει τα screenshots. Υποστηρίζει τους τέσσερις κύριους browsers με τις τελευταίες (ή… όχι και τόσο τελευταίες, πχ IE6) εκδόσεις τους (Internet Explorer, Firefox, Chrome και Safari) για Win και MacOS.
  Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το browsershots, πραγματικά, ΞΕΧΑΣΑ να δω το αποτέλεσμα, καθώς τότε νομίζω έκανε μπορεί και μια ώρα να εμφανιστεί ή τόσο είχε κρατήσει στη δική μου περίπτωση (πάνε και χρόνια). Σε περιπτώσεις συχνών αλλαγών – δοκιμών, δε βολεύει καθόλου.
  Από τότε που βρήκα το browserlab (που δεν έχει πολυδιαφημιστεί είν’ η αλήθεια) έχω βρει την υγειά μου. Λένε ότι έχει ενσωματωθεί στο DW CS5, αλλά δεν το χω οπότε δεν ξέρω αν ισχύει και πώς λειτουργεί, αλλά φαντάζομαι κάτι παρόμοιο με το “preview in browser” θα είναι.
  Επίσης υπάρχει και add-on για τον firefox και συγκεκριμένα ενσωματώνεται στο firebug, οπότε βλέπει κανείς τις αλλαγές που κάνει μέσω του firebug, live σε διάφορους browsers και όχι μόνο στον FF… SWEET! 😉

  Adobe Browserlab
  https://browserlab.adobe.com/
  (Απλά θέλει ένα -free- adobe.com λογαριασμό)

  adobe-browserlab-for-firebug
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adobe-browserlab-for-firebug/

  • Ενδιαφέρον… το browserlabs το είχα υπόψη μου ότι υπήρχε, αλλά επειδή δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, δεν είχε τύχει μέχρι τώρα να του αφιερώσω άρθρο (μάλιστα, όταν έγραφα για το Browsershots ίσως και να μην υπήρχε καν).

   Διαβάζοντας το πλήρες σχόλιό σου όμως, νομίζω πως μπορεί άνετα να αποτελέσει τη βάση για ένα μελλοντικό θέμα 😀

Comments are closed.