logo Το Google Docs έχει γίνει με τον καιρό μέρος της καθημερινότητας αρκετά μεγάλης μερίδας χρηστών, καθώς διευκολύνει σε εντυπωσιακό βαθμό την συνεργατική επεξεργασία εγγράφων ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο κάθε συμμετέχοντας. Το Microsoft Office, από την άλλη, παραμένει ο «βασιλιάς» στις σουίτες γραφείου, εξακολουθώντας να διατηρεί τον μεγαλύτερο όγκο χρηστών.

Το OffiSync, τέλος, είναι η εφαρμογή που έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ανοίγετε και να διαχειρίζεστε τα έγγραφα του Google Docs απευθείας μέσα από τα προγράμματα του MS Office.

setup Η εγκατάσταση και η αρχική ρύθμιση του OffiSync είναι απλή: το κατεβάζετε και το εγκαθιστάτε όπως θα κάνατε με ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Προαπαιτούμενη είναι η ύπαρξη του Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 στο σύστημά σας, ενώ και το Office σας θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με όλα τα τελευταία updates και Service Packs (δείτε τη διπλανή εικόνα). Εάν φροντίζετε να ενημερώνετε τακτικά το σύστημά σας, κατά πάσα πιθανότητα όλα αυτά θα είναι ήδη περασμένα.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και ανοίξετε τα προγράμματα του MS Office, θα δείτε πως στη μπάρα με τα εργαλεία έχει προστεθεί μια επιπλέον καρτέλα με τίτλο “OffiSync”, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι επιλογές του plugin. Συνοπτικά, αυτά που μπορείτε να κάνετε με τη δωρεάν έκδοσή του, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • update-doc Απευθείας διαχείριση των εγγράφων του Google Docs μέσα από τα προγράμματα του Office, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε τον browser σας ούτε μια φορά. Αυτό σημαίνει: άνοιγμα, διαγραφή, αποθήκευση, μετακίνηση μεταξύ φακέλων του Google Docs.
  • Δυνατότητα προσθήκης πολλών διαφορετικών λογαριασμών Gmail και Google Apps.
  • Δυνατότητα διαχείρισης των ατόμων που συμμετέχουν στην επεξεργασία ενός εγγράφου. Μπορείτε, δηλαδή, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε χρήστες, αλλά και να ρυθμίσετε τα δικαιώματά τους.
  • Αναζήτηση μέσα στο ίδιο το περιεχόμενο των εγγράφων σας.
  • Δυνατότητα αναζήτησης στο web μέσω ενός εσωτερικού browser της εφαρμογής. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες περιοχές ενός website (clip) και να τις εισάγετε στο έγγραφό σας.
  • Αναζήτηση εικόνων στο web, τις οποίες μπορείτε επίσης να εισάγετε απευθείας στα κείμενά σας.

dashboardopensharecollaborateclip-pageimagesearch

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τη δωρεάν έκδοση του OffiSync. Η premium έκδοση του plugin περιλαμβάνει επιπλέον τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός εγγράφου από πολλούς διαφορετικούς χρήστες σε πραγματικό χρόνο (real time collaboration), ανέβασμα εγγράφων office χωρίς να μετατραπούν σε Google Docs, που εγγυάται 100% συμβατότητα, επεξεργασία εγγράφων των Google Sites και τεχνική υποστήριξη.

safety Στην περίπτωση που αναρωτιέστε τί γίνεται με τα προσωπικά σας δεδομένα, αφού για να χρησιμοποιήσετε το OffiSync πρέπει να συνδεθείτε με τους Google λογαριασμούς σας, το πρόγραμμα διαβεβαιώνει πως τα στοιχεία σας αποθηκεύονται μόνο τοπικά και δεν αποστέλλεται καμία σχετική πληροφορία online.

Το OffiSync μπορεί να εγκατασταθεί σε Office 2003 και 2007, τρέχει σε Windows XP, Vista και 7 και φυσικά για να το χρησιμοποιήσετε χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό σε Google Docs ή Google Apps.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.offisync.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Διαχειριστείτε τα έγγραφα του Google Docs μέσα από το MS Office, με το OffiSync

  1. Pingback: Η Google κυκλοφορεί το Cloud Connect, για σύνδεση του Google Docs με το Microsoft Office | Freeweird

Comments are closed.