Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση πραγματοποίησε το Pocket, η υπηρεσία που επιτρέπει την επισήμανση ιστοσελίδων για μετέπειτα ανάγνωση, προχωρώντας σε συνεργασία με την Matter. Η Matter είναι μια εταιρεία που αυτοπροσδιορίζεται ως κάτι που δεν είναι ακριβώς ιστοχώρος, ούτε περιοδικό αλλά ούτε και εκδότης βιβλίων. Αντίθετα, αυτό που κάνει είναι να πουλάει μακροσκελή πρωτογενή άρθρα γραμμένα με τέτοιο τρόπο που να ευνοούν την ανάγνωση σε οποιαδήποτε συσκευή, από το κινητό και το tablet έως το Kindle και τον υπολογιστή σας.

Η Matter, που κατάφερε να κερδίσει χρηματοδότηση 140.000 δολαρίων στο Kickstarter (έχοντας ως αρχικό στόχο τις 50.000), θεωρεί πως πρεσβεύει ένα νέο μοντέλο για την διανομή δημοσιογραφίας υψηλής ποιότητας, σε έναν τομέα που «έχει χτυπηθεί σκληρά από την μετάβαση από τα έντυπα στα ψηφιακά μέσα».

Η συνεργασία της εταιρείας με το Pocket σημαίνει πως οι συνδρομητές της θα μπορούν να αποθηκεύουν εύκολα και γρήγορα τα άρθρα στο Pocket και να τα διαβάζουν απευθείας από εκεί, χωρίς να χρειάζεται να αφήσουν την εφαρμογή.

Από την πλευρά του ίδιου του Pocket, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση, αφού δείχνει την πρόθεση της εφαρμογής να ανοιχτεί σε παραγωγούς συνδρομητικού περιεχομένου και να μετεξελιχθεί, ενδεχομένως, σε κάτι παραπάνω από έναν απλό «κουβά» όπου συγκεντρώνουμε ό,τι δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε επιτόπου.

PKTBlog_MatterIntegration_Instructions_v2

Πηγή: Pocket Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ