Read it Later

Το Read it Later, το εξαιρετικό εργαλείο που σας επιτρέπει να επισημάνετε στα γρήγορα ιστοσελίδες για μετέπειτα ανάγνωση, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ετοιμάζει μια εντελώς ανανεωμένη online έκδοση που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την τωρινή. Καλαίσθητο, με νέες δυνατότητες και ταχύτατη απόκριση, το νέο Read it Later κάνει ένα βήμα μπροστά, ξεφεύγει από τα όρια του απλού plugin και μετεξελίσσεται σε έναν πλήρη Reader που πλέον σας δίνει λόγο να επισκέπτεστε καθημερινά.

image

Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν (αριστερά η τρέχουσα έκδοση και δεξιά η νέα) η αλλαγή είναι ριζική από κάθε άποψη. Η απλή λίστα με τις μικρές γραμματοσειρές και τα παλιομοδίτικα εικονίδια έχει δώσει τη θέση της σε ένα πολύ πιο καλαίσθητο και χρηστικό περιβάλλον που στόχο έχει να αναδείξει τα άρθρα και να σε παρακινήσει να τα διαβάσεις. 

image image

Θετικότατες εντυπώσεις αφήνει η άψογη απόκριση της υπηρεσίας, αφού η μετάβαση από τη μία οθόνη στην άλλη είναι ιδιαίτερα ομαλή και γρήγορη, σε σημείο που νομίζεις πως χρησιμοποιείς εγκατεστημένη εφαρμογή.

Ως προς τη νέες λειτουργίες, σημαντική είναι η προσθήκη φίλτρων με τα οποία ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει άρθρα που περιέχουν συγκεκριμένους μόνο τύπους περιεχομένου, όπως για παράδειγμα μόνο άρθρα, μόνο βίντεο ή μόνο εικόνες.

image

Πέρα από το γνωστό κουμπί με το οποίο ο χρήστης επιλέγει τα άρθρα για να τα διαβάσει αργότερα, έχει προστεθεί και ένα νέο, με το οποίο μπορεί να τα επισημάνει ως αγαπημένα. Έτσι, ακόμα κι αν έχει ολοκληρώσει την ανάγνωση ενός άρθρου, μπορεί να το διατηρήσει στο αρχείο του χωρίς να το μπλέκει με τα υπόλοιπα μη αναγνωσμένα.

image

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που το Read it Later σίγουρα χρειαζόταν είναι η δυνατότητα μαζικής επεξεργασίας των άρθρων. Πλέον μέσω της επιλογής “Bulk Edit” ο χρήστης μπορεί να αρχειοθετήσει, να διαγράψει ή να βάλει tags σε πολλά άρθρα ταυτόχρονα.

image

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα νέα χαρακτηριστικά της online έκδοσης του Read it Later, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανοιχτή beta την οποία μπορεί να δοκιμάσει οποιοσδήποτε. Κι αν στην περίπτωση της παλαιότερης έκδοσης πολλοί μπορεί να αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξή της, το νέο Read it Later online αξίζει σίγουρα μια καλύτερη ματιά.

Πηγή: Read it Later, via @iGiwrgos_27

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Το Read it Later μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο Reader

  1. Pingback: Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και διατίθεται εντελώς δωρεάν

Comments are closed.