Πραγματοποιώντας μια τολμηρότατη κίνηση, ο δημιουργός του Read It Later αποφάσισε όχι απλώς να ανανεώσει την δημοφιλέστατη εφαρμογή του, αλλά να την αντικαταστήσει με ένα εντελώς νέο προϊόν. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό; Ξεχάστε το Read It Later και καλωσορίστε το Pocket, μια εφαρμογή που κρατά όλα όσα ήδη γνωρίζαμε από τον προκάτοχό του και φέρνει ένα καθαρότερο και πιο ελαφρύ περιβάλλον χρήσης που πλέον επιτρέπει την αποθήκευση πολλών διαφορετικών τύπων περιεχομένου, όπως άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο. Και το πιο σημαντικό, το Pocket διατίθεται εντελώς δωρεάν για όλους.

Έτσι, σε αντίθεση με το Read It Later που διέθετε μία δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις και μία επί πληρωμή, το Pocket διαθέτει μόνο μία, απαλλαγμένη από διαφημίσεις και πλήρη δυνατοτήτων.

Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και γίνεται εντελώς δωρεάν

Με δεδομένο ότι το Read It Later ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή στην κατηγορία του, με πάνω από 4,5 εκατομμύρια χρήστες και ρυθμούς χρήσης της τάξης των 5 αποθηκεύσεων το δευτερόλεπτο που αντιστοιχούν σε 400.000 αποθηκευμένες σελίδες τη μέρα, είναι άξιο απορίας το πώς τελικά ο Nate Weiner αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια τόσο ριζική αλλαγή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο The Next Web, ο δημιουργός της εφαρμογής εξήγησε πως το νέο όνομα εκφράζει το όραμα και τον απώτερο σκοπό της ομάδας του: το να γίνει η αποθήκευση του περιεχομένου που ανακαλύπτει κανείς τόσο απλή διαδικασία όσο είναι το να βάζεις κάτι στην τσέπη σου. Ανέφερε, μάλιστα, πως η απόφαση είχε ήδη ληφθεί εδώ και ένα χρόνο αφού παρά την δημοτικότητά του, το Read It Later κρίθηκε ότι υπολειπόταν στον παράγοντα της αισθητικής απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Instapaper και το Readability.

Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και γίνεται εντελώς δωρεάν

Πέρα από τις εμφανείς αισθητικές αλλαγές, από άποψη λειτουργικοτήτων οι εφαρμογές του Pocket φέρνουν τη δυνατότητα αποθήκευσης βίντεο και εικόνων, οι οποίες προβάλλονται με απολύτως ξεκάθαρο και πολύ πιο καλαίσθητο σε σχέση με πριν τρόπο. Ειδικά η υποστήριξη βίντεο είναι σημαντικότατη προσθήκη, αν σκεφτεί κανείς ότι το YouTube είναι ο ιστοχώρος του οποίου τα περιεχόμενα αποθηκεύονται συχνότερα από κάθε άλλον από τους χρήστες του Read It Later.

Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και γίνεται εντελώς δωρεάν

Επίσης, έχουν προστεθεί οι λειτουργίες των αγαπημένων και της μαζικής επεξεργασίας των tags, που γνωρίζαμε από την online έκδοση, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις και στις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες της εφαρμογής.

Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και γίνεται εντελώς δωρεάν Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και γίνεται εντελώς δωρεάν

Όσο για την online έκδοση της εφαρμογής, το Pocket δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με την beta έκδοση του Read It Later που είχαμε παρουσιάσει το περασμένο φθινόπωρο και που φαίνεται πως αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία κινήθηκε ο σχεδιασμός του Pocket.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Pocket για iOS, Android, Kindle Fire ή να το εγκαταστήσετε στον browser σας μέσω της επέκτασης για Firefox ή του σχετικού boοkmarklet

via The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

10 thoughts on “Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και διατίθεται εντελώς δωρεάν

  1. (@iGiwrgos_27) (@iGiwrgos_27) commented on Freeweird:

    Μου άρεσε το προηγούμενο όνομα “@Freeweird: Το Read It Later μετονομάζεται σε Pocket και διατίθεται εντελώς δωρεάν http://t.co/QkeYb8hE”

  2. Stefanos♌ (@gpap2004) commented on Freeweird:

    κ μένα RT“@iGiwrgos_27: Μου άρεσε το προηγόνομα “@Freeweird: Το Read It Later μετονομ.σε Pocket και διατίθεται δωρεάν http://t.co/EjO09n1I””

Comments are closed.