Εδώ και καιρό έψαχνα για ένα Firefox addon που να μου επιτρέπει εύκολη και γρήγορη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του proxy, μιας και οι δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στον συγκεκριμένο τομέα (foxy proxy και proxy switcher) δεν με ικανοποιούσαν απόλυτα.
Το μεν foxyproxy ήταν πολύπλοκο και αρκετά δύσχρηστο για τη δουλειά που το ήθελα, ενώ το proxy switcher έκανε μεν ακριβώς αυτό που ήθελα, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο κατανάλωνε πολλή μνήμη και έκανε τον Firefox υπερβολικά αργό.
Τελικά, φαίνεται πως βρήκα αυτό που έψαχνα στο QuickProxy. Πρόκειται για ένα πολύ απλό addon, που το μόνο που κάνει είναι να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τον proxy με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν έχει καμία προηγμένη επιλογή και δεν χρειάζεται επιπλέον ρυθμίσεις. Το QuickProxy μοιάζει ιδανικό για όσους, σαν κι εμένα, το μόνο που θέλουν είναι να ανοιγοκλείνουν τον proxy εύκολα και γρήγορα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1557

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ