Τις υπηρεσίες συντόμευσης URL (URL shorteners) λίγο πολύ τις ξέρετε και σίγουρα όλο και κάποιο από τα Bit.ly, Goo.gl, tinyurl κ.α. θα έχετε κατά καιρούς χρησιμοποιήσει. Ε λοιπόν, το ReallyHugeURL κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά από την ανάποδη: εσείς του δίνετε ένα απλό, συνηθισμένο link που το μήκος του δεν υπερβαίνει τον μέσο όρο και αυτό που παίρνετε είναι ένα link μεγεθυμένο στο πολλαπλάσιο.

image

Για παράδειγμα, το …ταπεινό www.freeweird.com μετατρέπεται στο πολύ πιο επιβλητικό

http://www.reallyhugeurl.com/index.php/s ssn=0oc1p510&freak=y6l2sw3g&eftp=pfxypiu u7&seid=gc2w8wvx&eek=5y5uogc5&suck=qy29z zkz1hdwz2hs&www=u1sm5dbxpp24c80&key=k6uq q1rnr5q7qbn6&oedeldritch=ngh7lb3pk2fj19w wxzsa0rkf8uz9wvygaod3718qr786bxnfjko34z8

Τώρα, το γιατί θα ήθελε ποτέ κανείς να κάνει κάτι τέτοιο είναι μια άλλη ιστορία (ίσως να είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι… το μέγεθος μετράει σε όλα τα επίπεδα).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ