Όταν μια υπηρεσία που έχει φτιαχτεί για να κάνει μόνο ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα καθιερώνεται και φτάνει στα όριά της, ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να αναπτύσσεται είναι να μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο. Οι άνθρωποι του Bit.ly μάλλον συμφωνούν, αφού φαίνεται πως προσπαθούν να μετατρέψουν την υπηρεσία τους, από ένα απλό εργαλείο συντόμευσης ηλεκτρονικών διευθύνσεων, σε ένα μέσο για να ανακαλύπτει κανείς ενδιαφέρουσες σελίδες.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί το Realtime, η νέα λειτουργία που εγκαινίασαν και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κλειστή δοκιμαστική (beta) φάση. Σύμφωνα με το ίδιο το Bit.ly, το Realtime είναι μια «μηχανή αξιολόγησης της προσοχής», που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πλοηγούνται σε ιστορίες που ο κόσμος διαβάζει αυτή τη στιγμή.

Το εργαλείο επιτρέπει την αναζήτηση ανά τοποθεσία, γλώσσα, κοινωνικό δίκτυο και θέμα με τα αποτελέσματα να αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο και τις ιστορίες να παραμένουν ορατές μόνο όσο έχουν την προσοχή του κόσμου.

Bit.ly Realtime

Το Realtime είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση rt.ly και, εάν έχετε ήδη λογαριασμό στο Bit.ly, μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση – διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να διατεθεί στο ευρύ κοινό για να το χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: Bitly blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Bit.ly δημιουργεί μηχανή αναζήτησης για δημοφιλή links

  1. Pingback: Το Bit.ly ανακοινώνει 3 νέα «Κοινωνικά» API

Comments are closed.