Η αυτόματη δημοσίευση των ιστοσελίδων που διαβάζετε στο χρονολόγιό σας χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως κάποια ενέργεια από την πλευρά σας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά, όσο και ενοχλητικά χαρακτηριστικά που εισήγαγε το Facebook στην τελευταία του αναβάθμιση. Εφαρμογές τύπου “social reader” όπως αυτή της Yahoo!, της Guardian ή της Washington Post αναλαμβάνουν να δημοσιεύσουν αυτόματα στο προφίλ σας ο,τιδήποτε διαβάζετε στις σελίδες τους, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις αλλά και διάφορους τρόπους παράκαμψης.

Το Share This, μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες που προσφέρουν σε ιστοχώρους κουμπιά διαμοιρασμού του περιεχομένου τους στα κοινωνικά δίκτυα, δημιούργησε το ShareNow,  έναν μηχανισμό που φέρνει την λειτουργία της αυτόματης δημοσίευσης σε οποιονδήποτε ιστοχώρο. Σε αντίθεση, όμως, με τους social readers που έχουμε συνηθίσει, το εργαλείο του Share This δίνει στον χρήστη αρκετά μεγαλύτερο έλεγχο ως προς το τί θα μοιράζεται.

ShareNow

Συγκεκριμένα, το ShareNow «κάθεται» στην αριστερή άκρη της σελίδας στην οποία έχει ενεργοποιηθεί και εμφανίζει κουμπί on/off που υποδεικνύει το κατά πόσο ο αυτόματος διαμοιρασμός είναι ενεργός ή όχι. Οι αναγνώστες μπορούν να το απενεργοποιήσουν για τα άρθρα που δεν θέλουν να κοινοποιήσουν και να το ενεργοποιήσουν ξανά για τα υπόλοιπα. Επίσης, εάν μετανιώσουν για τον διαμοιρασμό ενός άρθρου, υπάρχει πάντα επιλογή αναίρεσης (undo), που διαγράφει την κοινοποίηση από το χρονολόγιό τους.

Προς το παρόν το ShareNow βρίσκεται σε δοκιμαστική (beta) φάση, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κανονικά στον ιστοχώρο ή το blog σας. Επίσης, αυτή τη στιγμή ο αυτόματος διαμοιρασμός λειτουργεί μόνο για το Facebook, αφού το Twitter δεν έχει κάποια αντίστοιχη σχετική λειτουργία, αλλά ο CEO του Share This, Kurt Abrahamson, είναι αισιόδοξος πως μπορεί να κλείσει σχετική συμφωνία με τη Google για το Google+.

via Forbes

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ