Σπάνια ένα bookmarklet είναι τόσο καλό ώστε να αξίζει να του αφιερώσει κανείς ολόκληρο άρθρο, ωστόσο το Scrible ανήκει μάλλον στις εξαιρέσεις. Κι αυτό γιατί είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο που σας επιτρέπει να κρατήσετε σημειώσεις πάνω σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, να τις οργανώσετε θεματικά, να τις αποθηκεύσετε online ή ακόμα και να τις μοιραστείτε με άλλους. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή ή στον browser σας.

image

Αυτό που κάνει το Scrible να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα αντίστοιχα εργαλεία είναι η μεγάλη ποικιλία επιλογών που διαθέτει ως προς την επισήμανση μιας σελίδας: 32 διαφορετικά χρώματα στο «μαρκαδοράκι» (highlight) και τον χρωματισμό των γραμμάτων, δυνατότητα μορφοποίησης του κειμένου, εισαγωγή σημειώσεων. Κι επιπλέον, δυνατότητα εξαγωγής της σελίδας σε διάφορες μορφές, θεματική οργάνωσή τους με τη χρήση ετικετών (tags) και οnline αποθήκευση στα 125ΜΒ δωρεάν χώρου που προσφέρει η υπηρεσία σε κάθε χρήστη της.

Για να εγκαταστήσετε το Scrible θα πρέπει να επισκεφτείτε το scrible.com και να τραβήξετε το κουμπί “scrible Toolbar” στη μπάρα με τα αγαπημένα σας. Το bookmarklet τρέχει σε όλους τους browsers ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος και για να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε σελίδα, αρκεί απλώς να το επιλέξετε.

scrible

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ