Εάν χρησιμοποιείτε το Security Essentials της Microsoft το Security Essentials Screensaver θα μπορούσε να αποδειχτεί μια ιδιαίτερα πρακτική δωρεάν εφαρμογή. Κι αυτό γιατί σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε τον χρόνο που ο υπολογιστής σας μένει αδρανής ώστε να πραγματοποιηθεί μία από τις σημαντικότερες εργασίες συντήρησης: ο έλεγχος για ιούς.

image

Αυτό που κάνει το Security Essentials Screensaver δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις: όταν ο υπολογιστής σας περνά σε κατάσταση αδράνειας, πραγματοποιεί αυτόματα ενημέρωση της βάσης του antivirus και στη συνέχεια προχωρά στον έλεγχο για ιούς.

Δεν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε καν πρόγραμμα, αφού ουσιαστικά πρόκειται για αρχείο screensaver (.SCR). Διαθέτει δύο εκδόσεις: μία με γραφικό περιβάλλον και μία χωρίς.

image

Για την εγκατάστασή του αρκεί να κατεβάσετε το αρχείο .zip από τη σελίδα του δημιουργού του, να αποσυμπιέσετε τα περιεχόμενα στον φάκελο \Windows\system32\ και να επιλέξετε την έκδοση που θέλετε να τρέξετε μέσα από το διαχείριση screensaver των ίδιων των Windows (όπως, δηλαδή, θα εγκαθιστούσατε ένα οποιοδήποτε screensaver).

Πηγή: DownloadSquad

WarningΤο Security Essentials Screensaver δεν έχει δοκιμαστεί και δεν μπορώ να εγγυηθώ πως κάνει όσα υπόσχεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό, αφού η πηγή της παρουσίασης είναι αξιόπιστη. Εάν το έχετε χρησιμοποιήσει, πείτε μας τη γνώμη σας…

Eάν θα προτιμούσατε να δοκιμάσετε κάποιον εναλλακτικό τρόπο αξιοποίησης του screensaver σας, ρίξτε μια ματιά και στο YoWindow, που εμφανίζει την πρόγνωση του καιρού …σαν να κοιτούσατε από το παράθυρο.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ