Το πρώτο πράγμα για το οποίο αναρωτιέσαι μόλις δεις το SocialCompare είναι το πώς γίνεται μια τέτοια υπηρεσία να παραμένει σχεδόν άγνωστη. Και είναι πράγματι άξιο απορίας, γιατί το SocialCompare διαθέτει όλα τα φόντα: έξυπνη ιδέα, ωραία υλοποίηση, ευκολία διαμοιρασμού και ίσως το πιο σημαντικό: είναι εντελώς δωρεάν. Τι ακριβώς κάνει όμως το SocialCompare; Σας επιτρέπει να φτιάξετε και να μοιραστείτε συγκριτικούς πίνακες για οτιδήποτε θελήσετε: προϊόντα, υπηρεσίες, αντικείμενα ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

image

Η ιδέα στην οποία στηρίζεται η υπηρεσία έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας οnline κοινότητας στην οποία τα μέλη της προσθέτουν «αντικείμενα» περιγράφοντάς τα σε δομημένους πίνακες, με συγκεκριμένα κάθε φορά χαρακτηριστικά ανάλογα με το είδος του περιεχομένου τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν εικόνες, εικονίδια, κείμενο, ποσοτικά μεγέθη ή ακόμα και μηχανισμούς με τους οποίους οι ίδιοι οι επισκέπτες μπορούν να τα αξιολογήσουν. Φανταστείτε για παράδειγμα τους συγκριτικούς πίνακες προϊόντων που βλέπετε στα διάφορα καταστήματα – μόνο που εδώ εσείς είστε που έχετε τον απόλυτο έλεγχο!

Πράγματι, πέρα από τις προκαθορισμένες συγκρίσεις που έχουν δημιουργηθεί, οι επισκέπτες του SocialCompare έχουν τη δυνατότητα, στην ενότητα Ιtems, να επιλέξουν και να συγκρίνουν μεμονωμένα προιόντα, δημιουργώντας με τη σειρά τους, τους δικούς τους, προσωπικούς πίνακες.

image

Μάλιστα, εάν κάποιο από τα προϊόντα / αντικείμενα έχει λάθη και χρειάζεται διορθώσεις μπορούν να τις περάσουν επιτόπου ή ακόμη και εάν αυτό που αναζητούν λείπει, έχουν τη δυνατότητα να το δημιουργήσουν μόνοι τους. Η δημιουργία είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, με τους χρήστες να μπορούν είτε να δημιουργήσουν από την αρχή τα κριτήρια του πίνακά τους είτε να τα εισάγουν από κάποιο άλλο αρχείο (π.χ. excel, cvs, html κ.α.).

Στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τα αντικείμενα ή τους συγκριτικούς πίνακες που δημιούργησαν ώστε να τα προσθέσουν στη βάση του SocialCompare, να τα μοιραστούν σε Facebook, Twitter ή μέσω e-mail, αλλά ακόμη και να τα ενσωματώσουν στον προσωπικό ιστοχώρο ή το blog τους (δείτε το παράδειγμα που ακολουθεί).

Δημιουργημένο στη Γαλλία από μια παρέα τριών συναδέλφων και με αφορμή …μια άδεια εγκυμοσύνης, το SocialCompare είναι μια από τις προσπάθειες εκείνες που μόνο να συμπαθήσεις μπορείς. Η ανοιχτή λογική του, το όμορφο περιβάλλον χρήσης, η ελευθερία που δίνει στο χρήστη αλλά και η πρακτική του χρησιμότητα, το καθιστούν ένα εργαλείο που σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

 

» Επισκεφθείτε το SocialCompare

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Βρείτε, φτιάξτε και μοιραστείτε συγκριτικούς πίνακες για …οτιδήποτε, με το SocialCompare

Comments are closed.