Το Take This Lollipop είναι μια online εφαρμογή που αξιοποιεί τα στοιχεία που αποκαλύπτετε στο δημόσιο προφίλ σας στο Facebook για να σας δείξει με τρομακτικό τρόπο το πόσο εκτεθειμένα είναι τα προσωπικά σας δεδομένα. Για να το πετύχει, σας προβάλλει ένα θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ένας μανιακός δολοφόνος και τον ρόλο του υποψήφιου θύματος τον έχετε αναλάβει, άθελά σας, εσείς. Προσοχή, ακολουθούν spoilers:

Take This Lollipop

Το σενάριο θέλει τον τύπο να ανοίγει το Facebook και να πέφτει κατά λάθος πάνω στο δημόσιο προφίλ σας. Αφού δει τις δημοσιεύσεις στον τοίχο σας και τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει, αποφασίζει ότι του κάνετε, βρίσκει στον χάρτη πού μένετε και ξεκινάει για να σας βρει. Αν και σε κανένα σημείο δεν δηλώνει ρητά ότι θέλει το κακό σας, στη θέση σας δεν θα στοιχημάτιζα ότι έρχεται για να σας προτείνει να γίνετε κολλητοί…

Take This Lollipop

Take This Lollipop

Take This Lollipop

Αν μετά από τα παραπάνω εξακολουθείτε να διατηρείτε το θάρρος σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το Take This Lollipop κάνοντας μια απλή σύνδεση σε αυτό μέσω Facebook Connect. Για την όσο το δυνατόν εντονότερη εμπειρία, η χρήση ακουστικών κρίνεται απαραίτητη. 

Εάν, από την άλλη, τα θρίλερ δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να προτιμήσετε μια πιο χαλαρή βόλτα στο Museum of Me της Intel, ένα ψηφιακό μουσείο με εκθέματα από το προσωπικό σας προφίλ στο Facebook.

via @amalucky

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Take This Lollipop: ένα θρίλερ με εσάς στο ρόλο του θύματος και όπλο του θύτη το Facebook

  1. Pingback: Μέντιουμ αποκαλύπτει το μυστικό της δύναμής του (μαντέψτε ποιό είναι)

Comments are closed.